SPORTARIJE

28.11.2014.
Prvenstvo BiH u ritmičkoj gimnastici
Amina Serhatlić iz KRSG ˝Sloboda˝ četvorostruki državni prvak
Tuzlarije


Proteklog vikenda 22.11.2014. u prepunoj Sportskoj dvorani „Mladost“ u Visokom održano je 1. Prvenstvo BiH u ritmičkoj gimnastici u organizaciji GS BiH uz tehničku podršku KRG „Visoko“ iz Visokog.

Učešće je uzelo 110 registrovanih takmičarki iz klubova: KRG „Allegro“ Banja Luka, KRG „Arabesque“ Sarajevo, KRG „Bosna“ Sarajevo, KRSG „Sloboda“ Tuzla, KRG „Hana“ Semizovac, KRSG „Olimpik“ Sarajevo, KRG „Victorija“ Sarajevo, KRG „Visoko“ Visoko i KRG „Željezničar“ Sarajevo.

Klub Ritmičko-sportske gimnastike Sloboda se predstavio sa 8 gimnastičarki u „A“ programu i 3 gimnastičarke u „B“ programu i osvojio 16 medalja od toga 9 zlatnih, 6 srebrenih i 1 bronzana.

Tuzlarije


Ove godine na Državnom prvenstvu nije nastupila najbolja gimnastičarka KRSG Sloboda i jedna od najboljih gimnastičarki u BIH Vanessa Tinjić koja ovu sezonu „odradjuje“ u SAD.

Gimnastičarke koje su osvojile medalje u „A“ programu za Državnog prvaka BIH.

- AMINA SERHATLIĆ ČETVOROSTRUKI DRŽAVNI PRVAK

zlatna medalja, višeboj
zlatna medalja, obruč
zlatna medalja, vijača
zlatna medalja, vježba bez rekvizita.

-AMNA MEMIĆ TROSTRUKI DRŽAVNI PRVAK
zlatna medalja, višeboj
zlatna medalja, obruč
zlatna medalja, vježba bez rekvizita.

-ILDA KARIĆ DRŽAVNI PRVAK U VJEŽBI SA LOPTOM
zlatna medalja, lopta
srebrena medalja, višeboj
srebrena medalja, vijača.
srebrena medalja obruč

-ELENA LONČAR VICEPRVAK
srebrena medalja, višeboj.
srebrena medalja, vježba bez rekvizita

-EMMA VANTIĆ TREČE MJESTO
bronzana medalja, obruč

Gimnastičarke koje su nastupile u „B“ programu.

-NELA JAGANJAC
zlatna medalja u vježbi bez rekvizita
-BELMA MEŠIĆ
srebrena medalja u vježbi bez rekvizita.

Za KRSG Slobodu u „A“ programu na ovom prvenstvusu nastupile i Nejla Muradbegović koja je zauzela 5 mjesto, Irma Jukić koja je zauzela 4 mjesto i Amna Mašić koja se takmičila u „B“ programu i plasirala na 4 mjesto.

Tuzlarije


„ Prezadovoljna sam i sretna ostvarenim rezultatima svojih gimnastičarki na 1. Državnom prvenstvu. Ovaj uspjeh nije slučajan nego je plod dugogodišnjeg rada i truda svih nas u klubu.
Ovom prilikom čestitam svim trenerima u klubu, gimnastičarkama kao i roditeljima čija nam je podrška jako bitna. Takodje bi se ovom prilikom zahvalila i Opčini Tuzla koja nas prati i daje podršku u svim našim aktivnostima“ rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Za gimnastičarke Slobode nema odmora več u subotu 29.12.2014 putuju u Madjarsku na medjunarodni turnir a potom na medjunarodni turnir u Ritmičko-sportskoj gimnastici
„CHRISTMAS CUP-2014“ u Zagrebu.

S.T.

Priredio(la):