SPORTARIJE

08.12.2014.
Održana od 29. septembra do 7. decembra
Evropska sedmica košarke
U period od 29.novembra do 07. decembra ove godine u Evropi se održala “Evropska sedmica košarke” koja je imala za cilj popularizaciju košarke za osobe sa posebnim potrebama. Specijalna Olmpijada Bosne i Hercegovine u saradnji sa Košarkaškim Savezom BiH u okviru “Evropske sedmice košarke” organizivala brojne sportske aktivnosti, kao što su odigravanje prijateljskih košarkaških utakmica i prisustvo na košarkaškim utakmicama.

Tuzlarije

Ovogodišnja manifestacija okupila je preko 3000 učesnika, od učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, rekreativaca košarkaških klubova sa cijelog područja Bosne i Hercegovine koji su učestvovali sa svim svojim uzrasnim kategorijama.
U Sarajevu se u Zavodu “Mjedenica” održalo zajednička prijateljska utakmica između učenika Zavoda i omladinskog pogona Košarkaškog kluba “Bosna - Royal".
Nakon završetka utakmice upriličeno je zajedničko druženje djece i uposlenika Zavoda “Mjedenica”.

Sportisti Zavoda prisuštvovali i prvenstvenoj košarkaškoj utakmici između KK “Bošna -Royal” i KK “Swisslion Leotar”
U Tuzli se (03. decembra) u sportakog dvorani Fakulteta za aport i tjelesni odgoj u Tuzli, održao “INKLUZIVNI KOŠARKAŠKI TURNIR” na kome su učešće uzele ekipe Fakulteta za sport i tjelesni odgoj, Edkukacijsko - Rehabilitacijskog fakutleta, učenika OŠ “Brčanska Matla” učenika OŠ “Jala”, KSS Tuzla, Zavod za odgoj i obrazovanje djece ometene u psihičokom i fizičkom razvoju.

Tuzlarije


Po prvi puta se organizovao košarkaški turnir “3X3” gdje su zajedno nastupali sportisti sa i bez invaliditeta.
Promociji Evropske sedmice košarke na Fakultetu sporta prisutvovali su i profesori Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Tuzla, Edukacijsko - Rehabilitacijskog fakulteta, Regionalnog košarkaškog Saveza Tuzla, Radničkog Sportskog društva “Sloboda” koji ove godine slavi veliki jubilej - 95 godina postojanja.

Priredio(la):                

smrtovnice