SPORTARIJE

08.12.2014.
Biciklistički klub Zmaj od Bosne
Edukacija za osnovce Požarnice i Siminog Hana
Tuzlarije


Biciklistički klub Zmaj od Bosne Tuzla početkom prošle sedmice realizirao je edukaciju za mlade školarce osnovnih škola Požarnica i Simin Han, čiji su se učenici mogli upoznati sa svim pojedinostima vezanim za vožnju bicikla i biciklizmom kao sportom.

Tuzlarije


Edukacija za osnovce održana je u sklopu Otvorenih brata Agora centra, i predstavlja nastavak volonterskih aktivnosti BK Zmaj od Bosne da mladima prenese sve prednosti ovog i sporta uopšte.

Tuzlarije


U OŠ Požarnica edukaciju je pratilo osamdesetak učenika dok je u OŠ Simin Han prisustvovalo i preko 200 osnovaca, što dovoljno govori o postojećoj zainteresovanosti ovog uzrasta za sportske aktivnosti.

Tuzlarije


Uz doprinos nastavnika OŠ Simin Han Hamida Zubčevića BK Zmaj od Bosne organizovati će jednom mjesečno tokom zimskog perioda daljnje edukacije čime će učenici steći i nova tehnička i praktična znanja od profesionalnih biciklista.

Tuzlarije


Realizator edukacije bili su, pored ostalih "Zmajeva" i Hajrudin Trle, najtrofejniji biciklista BiH svih vremena i izvrsni trener i pedagog, kao i Mensur Čorić, odlikovani bh. biciklista koji svoj kvalitet dokazuje posljednjih godina u vrhu bh. bicilizma.

Tuzlarije


Iako je BK Zmaj od Bosne i ranije realizirao ovakve edukacije pokušavali su podignuti to na veći nivo ali nisu našli podršku kod institucija koje inače podržavaju unapređenje društveno korisnih vrijednosti kao što su sport, edukacija i sl. Bez obzira, BK Zmaj od Bosne će nastaviti sa ovim aktivnostima za dobrobit djece i društvene i sportske zajednice uopšte.

Press BK Zmaj od BosnePriredio(la):