SPORTARIJE

10.12.2014.
Veliki jubilej
Radničko sportsko društvo ˝Sloboda˝ slavi 95.godišnjicu
Radničko sportsko društvo ´´Sloboda´´ Tuzla ove godine proslavlja 95 godina postojanja i rada. Povodom velikog jubileja, 12.decembra u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla biće održana svečanost, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u prostorijama Društva.

Tuzlarije


Bahrija Tanović, predsjednik Skupštine RSD Sloboda, je rekao da je ovo društvo od svog osnivanja pa do danas prošlo kroz razne faze.

- Bilo je uspona i padova, bilo je i zabrane rada društva. Međutim, Sloboda je uvijek iznova uspjela da se organizuje, da radi, da prebrodi sve probleme i mogu s ponosom da kažem da je ovo društvo jedino pravo na području BiH koje je ostalo kompaktno i nedirnuto u smislu broja sportova – rekao je Tanović.

Dodao je da su u Tuzli formirana i dva nova kluba, a to su ženski odbojkaški klub i ritmička gimnastika.

- Mislim da je 2013. – 2014. godina renesansa tuzlanskog sporta jer gotovo sve sportske ekipe igraju u prvoj ligi. Polako postajemo ponovo prepoznatljivi na sportskim borilištima – rekao je Aid Berbić, predsjednik Upravnog odbora društva.

Upravni odbor Društva od sada će svake godine raditi sportski almanah, kako bi se imao uvid u kontinuitet u sportskim dešavanjima.

Na svečanosti koja će biti održana u Hotelu Tuzla planirano je da se dodijele priznanja sportistima i sportskim radnicima, kao i plakete.

S.P.

Priredio(la):                

smrtovnice