SPORTARIJE

14.12.2014.
Tuzla ima Balkanskog šampiona u karateu


U glavnom gradu Bugarske Sofiji se od 13.-14.12.2014 godine održava Balkanski šampionat u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore U 21. Boje Bosne i Hercegovine brane i takmičari KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla.

Tuzlarije


Prvog takmičarskog dana u kategoriji borbe seniori U 21 +84 kg član KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla, Kenan Kraković je osvojio zlatnu medalju.

U prvom krugu Kenan je bio slobodan, a kasnije su se nizale pobjede nad predstavnicima Paun Ionut Alexandru (Rumunija) 4:1, Aleksandar Šestakov (Srbija) 2:1, dok je u finalnom meču savladao Yamanoglu Alparslana (Turska) 8:0. Kraković je rodom iz Bihaća, student je prve godine farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Ovo je još jedna potvrda kontinuiteta vrhunskih rezultata na koje smo navikli od KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla. Nakon Dajane Crnoglavac još jedna seniorska medalja dolazi u naš grad.

Tuzlarije


Na Balkanskom šampionatu nastupaju još Azra Bašić, Lejla Bašić, Selma Muminović, Dajana Crnoglavac i Belma Omerović. U nedjelju su na programu ekipni mečevi u čijem sastavu će nastupiti i takmičari KBS „Tuzla Sinbra“.

Treba napomenuti da je Kenana do zlatnog odličja vodio njegov trener Fikret Selman.
Priredio(la): Press kluba