SPORTARIJE

16.12.2014.
Meč sa najviše humanih pobjednika
Nakon što je u Zenici odigrana humanitarna utakmica između tuzlanskih i zeničkih fudbalera, revanš susret održan je u utorak u SKPC „Mejdan“, gdje su naši sugrađani još jednom položili ispit humanosti. Naime, 1.500 Tuzlaka odlučilo je da kupi ulaznice za ovu revijalnu utakmicu, a sva prikupljena sredstva od prodatih karata biće usmjerena za kupovinu novogodišnjih paketića mališanima smještenim u Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

TuzlarijeTuzlarije


Gradimir Crnogorac, bivši reprezentativac BiH i pokretač ove humane ideje, zahvalio se publici što se odazvala u velikom broju.

- Prvu utakmicu smo organizovali u Zenici na nagovor mog dugogodišnjeg prijatelja Aldina Džidića, i tamo smo prikupili više od 7.000KM za teškog oboljelog Filipa i za jednu porodicu koja je ostala bez kuće uslijed elementarne nepogode. Obzirom da su nas tamo prihvatili na sjajan način, mi smo ih pozvali u Tuzlu kako bi im se na neki način odužili, ali isto tako prikupili sredstva za humanu akciju koju mi planiramo da realiziramo – rekao je Crnogorac dodavši da će u narednoj godini biti sličnih humanitarnih projekata.

Aldin Džidić koji je nastupio za ekipu iz Zenice je rekao da su obje utakmice organizovane spontano.

- Gradimir i ja smo se uz jednu kafu dogovorili da organizujemo ove mečeve. Nadam se da će ovakvih druženja biti još više i sljedeće godine planiramo da okupimo i ostale klubove iz bosanskohercegovačkih gradova. Posebno mi je bilo drago vidjeti i navijače da igraju za humanost jer su oni naša najveća podrška - rekao je Džidić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Iako je rezultat utakmice bio u drugom planu, kažimo da je susret Slobode i Čelika završen rezultatom 5:7. U duelu navijača, tuzlanske Fukare savladale su Robijaše rezultatom 5:3.

S.P.

Priredio(la):