SPORTARIJE

23.12.2014.
Sportski savez Općine Tuzla
Kvalifikacije Gradskog prvenstva osnovnih škola u odbojciSportski savez Općine Tuzla organizuje program sportskih takmičenja, namjenjen učenicima 27 osnovnih škola, s područja Grada Tuzle. Program, koji obuhvata takmičenja u odbojci, košarci, rukometu, malom nogometu i atletici, će biti realizovan u periodu od 18. 11.2014. godine do 30. aprila 2015. godine.

Prvenstva osnovnih škola u odbojci u okviru grupne faze održala su se u školskim sportskim dvoranama od 02. 12. do 23.12.2014. godine.

Ekipe su razvrstane u dvije grupe u konkurenciji djevojčica i dječaka. U konkurenciji djevojčica i dječaka grupe „A“ i „B“ imaju svoje podgrupe sa nosiocima podgrupa. Takmičenje u podgrupi su se sprovodila kroz jednokružni sistem (svako sa svakim po jednu utakmicu) a pravo nastupa na finalnom turniru stiču dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije
Tuzlarije


Pobjednici dvije kvalifikacijske grupe za djevojčice i dječake sastaju se na finalnom turniru, koji će se održati u martu 2015. godine u maloj dvorani SKPC „Mejdan“ Tuzla.

Sportski savez Općine Tuzla, zahvaljuje se pokrovitelju Gradu Tuzli, sponzoru BH Telecom dd Sarajevo Direkcija Tuzla, sponzor prevoza GIPS Tuzla i Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.


Priredio(la): Sportski savez Općine Tuz                

Osmrtnicama ba