SPORTARIJE

10.01.2015.
Održana sjednica Skupštine FK Sloboda
Bez odgovora na pitanje: Ostaje li Azmir Husić predsjednik FK Sloboda
Tuzlarije


Dugo isčekivana sjednica Skupštine FK Sloboda održana je jučer u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla.

Na samom početku ustanovljeno je da sjednici prisustvuju 23 člana Skupštine od njih ukupno 41. Iako je ova sjednica trebala donijeti raspravu i izglasavanje izmjena i dopuna klupskog Statuta, to se nije desilo. Donesena je Odluka o pokretanju postupka izmjene i dopune Statuta.

Tako će do narednog utorka svi članovi Skupštine dostave svoje amandmane izmjena i dopuna Statuta koje će naredne srijede pregledati Komisija u sastavu: Azmir Husić, Mirsad Muharemagić, Ekrem Ibrić, Zlatan Begić i Jasmin Paočić, te ih pripremiti za narednu sjednicu Skupštine koja će se održati u petak 16. januara (Kantonalna privredna komora Tuzla, 16:00 sati).

Izmjene i dopune Statuta svakako će donijeti dosta novina u dalje funkcionisanje Kluba. Pod tim se prije svega misli na članstvo u Klubu i Skupštini, te sve izvjesnije uvođenje finansijskog uslova pod kojim će u budućnosti zainteresovani moći postati članovi najvišeg klupskog tijela.

Tuzlarije


Na žalost, sjednica nije donijela odgovor na pitanje koje je tuzlanska javnost s nestrpljenjem očekivala: Ostaje li Azmir Husić predsjednik FK Sloboda.

U svom istupu Husić je okupljenima detaljno objasnio uslove pod kojim je spreman ostati na čelu Kluba, te koliko planira uložiti sredstava (milion KM) u narednom periodu u Crveno - crne. Naravno, sve pod uslovom da od Grada, privredne zajednice i svih koji finansijski mogu pomoći dobije neophodnu podršku kako bi se zajedničkim snagama Klub riješio dugova i postao uspješan i profitabilan sportski kolektiv.

Klupski dug je oko 4 miliona KM, no Husić je podvukao da u ovom momentu ne razmišlja o parafiranju reprograma duga na 10 godina ako ne dobije čvrsta obećanja gradskih struktura da će u postupak revitalizacije Slobode ići zajedno.

U video prilogu Tuzlanski.ba) pogledajte kompletno izlaganje predsjednika Husića:Na sjednici Skupštine, pored ostalog, imenovani su i novi članovi u Komisijama za sportsku medicinu (predsjednik Amir Azapagić, Samir Cipurković + još jedan član kojeg će predložiti, bezbjednost i stadione (predsjednik Zoran Teofilović, Josip Duspara i Asim Hadžiselimović), te medije, propagandu i marketing (predsjednik Adnan Krdžalić + dva člana koji će se naknadno izabrati).

Sve u svemu, krucijalne odluke za dalje funkcionisanje FK Sloboda trebale bi se donijeti narednog petka.

Izglasana promjena klupskog grba

Na Skupštini FK Sloboda, članovi najvišeg klupskog tijela jednoglasno su izglasali promjenu grba.

Tuzlarije


Tako će u budućnosti klupski grb Crveno - crnih biti modifikovana zvijezda petokraka, po uzoru na nekadašnji grb našeg kluba.

Grb je promijenjen u skladu sa odlukom Sportskog društva Sloboda koje je prvo promijenilo svoj grb, te donijelo odluku da sve ostale članice Društva slijede istu praksu.

Priredio(la): fksloboda.ba