SPORTARIJE

07.01.2015.
Saopštenje za javnost
Raduje činjenica da je GVT odlučilo iz budžeta izdvojiti 400.000 KM


Tuzlarije„Kao članove Upravnog odbora UG „Prijatelji FK Sloboda“ Tuzla raduje nas činjenica da je Gradsko vijeće Tuzla odlučilo iz budžeta izdvojiti značajnija novčana sredstva oko 400.000 KM za funkcionisanje FK Sloboda.

Također želimo iskazati zahvalnost gradskim vlastima što su ispunili skoro sva obećanja koja su data trenutnom predsjedniku UO FK Sloboda Azmiru Husiću. Na narednoj sjednici Skupštine FK Sloboda koja je zakazana za petak 9. januar u 16:00 sati tražimo da se članovima skupštine kao i javnosti prezentira kompletan finansijski izvještaj kluba sa svim trenutnim dugovanjima ali i otpisu istih.

Izričito zahtjevamo da se naprave i određene promjene u Statutu koje će spriječiti sve moguće nepravilonosti, manipulacije i malverzacije u radu Skupštine i Upravnog odbora, naše prijedloge ćemo blagovremeno uputiti prema predsjedniku Skupštine. Hitno usvojiti odluku prema kojoj ubuduće neće biti moguće da FK Sloboda egzistira na osnovu „pozajmica“ već ukoliko neko želi da da novac to isključivo može biti u vidu donacije.

Ovo tražimo poučeni primjerima iz ranijih godina kada je naša Sloboda zbog pojedinaca doživjela najteže trenutke od svog dugogodišnjeg postojanja. Kao UG „Prijatelji FK Sloboda“ dokazali smo brojnim aktivnostima da smo srcem uz Slobodu i tako će ostati. Kroz svoj rad uspjeli smo da obezbijedimo određena finansijska sredstva kako bi Sloboda mogla nesmetano da funkcioniše. S toga, predlažemo da se uvede godišnja članarina u minimalnom iznosu od 50 KM, za sve članove Skupštine FK Sloboda počev od 1. januara ove godine.

Razočarani smo činjenicom da je u povodu obilježavanja 95. godina rada i postojanja SD „Sloboda“ Tuzla naše udruženje kao iskreni prijatelj ovog društva nije dobilo poziv na ovu svečanost. Koristimo priliku da našem velikom prijatelju Sulejmanu Doriću uputimo iskreno saučešće zbog gubitka oca”.

Priredio(la): UG Prijatelji FK Sloboda