SPORTARIJE

29.12.2014.
Uspješan nastup Zmajeva na plivačkom mitingu u Novom Sadu
Tuzlarije
Sanjin, Emir, Ahmed i Harun


U subotu 27.12.2014. godine u Novom Sadu održan je 17. tradicionalni novogodišnji međunarodni plivački miting pod nazivom “Deda Mraz". Plivalo se na malom (25 metarskom) bazenu, sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na mitingu je nastupilo 560 plivača i plivačica iz 6 država sa 36 klubova iz Srbije, Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Austrije i Bosne i Hercegovine.

PK "Zmaj-Alpamm" Tuzla je nastupio sa 17 takmičara (4 djevojčice i 13 dječaka): Mila Hrustić, Džejlana Hasanović, Amna Dračić, Amina Hadžimehmedović, Hamza Mehmedović, Armin Halilović, Danis Karahodža, Ahmed Sarajlić, Sanjin Građankić, Kenan Dračić, Azur Žabić, Adnan Sarajlić, Teo Pajić, Harun Ostrvica, Emir Ostrvica, Azur Halilović. Adnan Šehanović.

Ostvareni su sljedeći zapaženi rezultati:
Mila Hrustić (´04) u disciplini 100 metara prsnim stilom osvojila je 2. mjesto u veoma jakoj konkurenciji, te 11. mjesto u disciplini 100 metara mješovito.
Dračić Kenan (´06) je zauzeo 5. mjesto u disciplini 50 metara delfin stilom, te 7. mjesto u disciplini 100 metara mješovitim stilom.
Danis Karahodža (´06) je zauzeo 7. mjesto u disciplini 50 metara delfin stilom.
Šehanović Adnan (´06) je osvojio 10. mjesto na 50 metara prsnim stilom.
Štafeta 4x50 slobodno u mješovitom muško ženskom sastavu: Hadžimehmedović Amina, Hrustić Mila, Pajić Teo i Sarajlić Adnan zauzela je 11. mjesto

Ostali takmičari su, iako u punom trenažnom tempu, značajno popravili svoja najbolja vremena. Za neke plivače ovo je bilo prvo takmičenje od kako su iz naše škole plivanja prešli u takmičarsku sekciju te smo jako ponosni na njihov nastup i želimo im puno sreće na narednim takmičenjima i da i dalje vrijedno treniraju.

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja "Zmajček" koja svoje treninge održava tokom cijele godine srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti i putem telefona 061/185-391, putem emaila pkzmaj@gmail.com, a sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili naš pronaći putem našeg facebook profila Plivački Klub Zmaj- Alpamm.

Ovim putem koristimo priliku da u ime plivačkog kluba "Zmaj-Alpamm" svim našim članovima-zmajevcima, prijateljima i simpatizerima kluba, te medijima koji prate naš rad čestitamo i poželimo SRETNU NOVU 2015 godinu!

Treneri PK "Zmaj-Alpamm" Tuzla
Haris Hasić
Selma Atić

Priredio(la):