SPORTARIJE

28.12.2014.
Bronza zlatnog sjaja:
Uspjeh tuzlanskih pjetlića
Tuzlarije


U subotu, 27.12.2014. godine, u Beogradu je održan Peti međunarodni turnir u fudbalu Rosenborg open days. Na turniru je učestvovalo šest ekipa i među njima Tuzlaci – Sport klub Pjetlić. 

Tuzlarije


Pjetlići su osvojili treće mjesto u vrlo jakoj konkurenciji. 

Tuzlarije


Koliko je važno i značajno ovo treće mjesto, ilustrovat ćemo podatkom da su Pjetlići osnovani prije 9 mjeseci i uspješno su se nosili sa školama fudbala koje imaju kontinuitet rada 10 i više godina. Svi koji su u ovim vodama znaju za škole fudbala Olimpik, Crveni orao, Rosenborg, Buls United i dr.

Tuzlarije


Ovo je bilo jedno veliko iskustvo i za Pjetliće i za rukovodstvo kluba na čijem čelu su predsjednik Asmir Zendeli i trener Jasenko Brčaninović. Sigurni smo da će se u narednom periodu još mnogo dobroga čuti o SK Pjetlić. 

Tuzlarije


Na turniru su učestvovali: David Mitrović, Eldar Dizdarević, Tarik Švraka, Emil Zendeli, Muhamed Smajić, Kenan Azabagić, Amel Ćorić, Kristian Matanović, Dino Bećirović, Eddy Kovačević.

Tuzlarije


Nezaboravno iskustvo koje su djeca ponijela sa ovog turnira – takmičenje, odlične golove, asistencije, dodjelu medalja, podršku s tribina, pamtit će čitavog života.

Press SK Pjetlić Tuzla

Priredio(la):