SPORTARIJE

26.12.2014.
Za samo šest mjeseci postojanja:
Članovi Karate Kluba „Winner“ Tuzla osvojili 102 medalje
Godina koja je na izmaku za Karate Klub „Winner“ iz Tuzle donijela je mnoge uspješne rezultate, medalje i postolja, iako klub postoji tek šest mjeseci. Karatisti su osvojili ukupno 102 medalje i to 36 zlatnih, 29 srebrenih i 37 bronzanih medalja, rečeno je na redovnoj Skupštini kluba održanoj u Tuzli.

Tuzlarije


Na samom startu klub je imao oko 20 članova raznih uzrasta, kategorija i pojasa, a danas broji 135 aktivnih članova. Trenažni proces se odvija u Osnovnoj školi „Mejdan“, stadionu „Tušanj“ i na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport.

Tuzlarije


U augustu mjesecu klub je organizovao karate seminar u Neumu na kojem su pored Tuzlaka učestvovali i klubovi KK „Bosna“ Sarajevo, KK „Student“ Mostar, kao i prijateljski klub iz Austrije KK „Salzburg“.

- Prije odlaska na seminar počeli smo sa upisom novih članova, a ujedno smo organizovali šetnju kroz grad i podijelili letke kako bi naše sugrađane upoznali sa radom kluba. Po povratku sa seminara i početkom nove školske godine organizovali smo prezentaciju karatea u osnovnim školama u Tuzli. Treba također napomenuti da klub djeluje i radi u dvije sekcije u Bukinju i Kiseljaku – navode iz KK „Winner“.

Na redovnoj Skupštini kluba, prema dnevnom redu, djelimično je izmijenjen sastav Upravnog odbora, tako da je za novu predsjednicu izabrana gospođa Meliha Mustafić, a članovi su: Ahmed Srabović, Bahrija Jusupović, Amir Slipičević i Zijad Grabić.

Klub je dobio i novog sponzora, tako da će u narednoj sezoni podršku takmičarima pružati firma „Elcom“ iz Tuzle.

Tuzlarije


Tuzlarije


Skupština je u svom radu razmatrala i usvojila finasijski plan rada te ostale bitne dokumente. Najavljeno je da će u idućoj godini rad kluba biti nastavljen sa još više ambicija, a cilj je omasovljavanje kluba, što bolji trenažni proces i na kraju "jurišanje" na nove medalje.

S.P.

Priredio(la):