SPORTARIJE

26.12.2014.
Sportski savez Grada Tuzle
Završena prva faza Programa obuke neplivača


Sportski savez Grada Tuzle organizovao je besplatan Program obuke neplivača namjenjen djeci petih i šestih razreda osnovnih škola slabijeg socijalnog statusa sa područja Grada Tuzle. Program obuke neplivača realiziran je od 20. oktobra do 23. decembra ove godine na bazenu Hotela Tuzla.

Tuzlarije


Na svečanom ceremonijalu dodijele priznanja prisutne su pozdravili potpredsjednik Sportskog saveza Grada Tuzle Mara Brčaninović i pedagog tjelesnog odgoja i sporta Zijad Šabić.

Tuzlarije
JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla


Ovim projektom obuhvaćeno je 195 djevojčica i dječaka, tako da je svako dijete prošlo kroz šest termina obuke i jedan termin provjere stečenih znanja i sposobnosti u ukupnom trajanju od 11 sati.
Vrijednost ovog projekta, je je u tome što omogućava svakom djetetu, a posebno djeci slabijeg socijalnog statusa, da nauče osnove plivanja, da se oslobode straha od vode, te pripreme za obuku sportskih tehnika plivanja, kao motoričke aktivnosti, nužno potrebne svakom čovjeku.
U programu je učestvovalo 13 odjeljenja, iz slijedećih osnovnih škola:
JU Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabitilitaciju slušanja i govora Tuzla, OŠ „Husino“, OŠ „Novi Grad“, OŠ „Kreka“, OŠ „Gornja Tuzla“ I, OŠ „Gornja Tuzla“ II, OŠ „Sveti Franjo“, OŠ „Podrinje“, OŠ „Miladije“, OŠ „Solina“, OŠ „Simin Han“, OŠ „Bukinje“ i OŠ „Mejdan“.

Tuzlarije
OŠ „Gornja Tuzla“


Nakon što su novopečeni plivači pokazali šta su naučili tokom ovog projekta uručeni su i cetrifikati za sve učesnike programa iz 12 osnovnih škola sa područja Grada Tuzle.

Tuzlarije
OŠ "Skupština"


Sportski savez Grada Tuzle, zahvaljuje se pokrovitelju Gradu Tuzli, sponzorima „Raiffeisen BANK“ d.d BiH, BH Telecom Sarajevo Direkcija Tuzla i „Aquatech“ Tuzla koji su podržali ovako važan projekat i bez kojih se isti ne bi mogao organizovati i sprovesti na potrebnom nivou.

Priredio(la): Sportski savez Grada Tuzl