SPORTARIJE

26.12.2014.
Štićenik Doma član reprezentacije U-19 TK


Tuzlarije
Sabrija
Uz želju, trud, rad i dosta zalaganja, bez obzira na svakodnevne poteškoće sa kojim se osoba susreće, možemo postepeno ostvariti svoje ciljeve i snove. Sabrija Čikarić, štićenik JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Tuzla i ujedno i član FK „Proleter“ Slavinovići, je jedan takav primjer. Sabrija je od „malih nogu“ smješten u „Dom“, ali to ga nije omelo da se bavi onime što voli. Naprotiv, njegova životna situacija mu je dala vjetar u leđa, motiv i još veću želju da u ovo teško vrijeme postane jedan od najvećih nogometnih talenata na našim prostorima.


Tuzlarije
Sabrija u drugom redu, treći s lijeva


„Oduvijek sam volio nogomet i počeo sam ga trenirati veoma rano u FK „Sloboda“ Tuzla i SK „Bambi“ Tuzla, ali u tim klubovima nisam naišao na razumijevanje i strpljenje pojedinih osoba. Danas sam član FK „Proleter“ Slavinovići zahvaljujući predsjedniku kluba Ćejvanović Jasminu, koji je odmah po dolasku u „Dom“, kao profesor tjelesnog odgoja i sporta, prepoznao moj talenat i predložio da počnem trenirati u pomenutom klubu. Tu sam veoma srdačno dočekan, te uz pomoć trenera Sarajlić Adnana, za kratko vrijeme, dosta napredovao. Primjetio sam da u FK „Proleter“ Slavinovići i kod trenera Sarajlića igraju oni koji to zaslužuju i vrijedno rade, te da je to jedini način da budete dio ekipe“, rekao je Sabrija, te dodao kako trenutno po godinama pripada juniorskoj kategoriji, ali da ujedno igra u prvoj postavi za seniorsku ekipu.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim pojedinim ljudima koji su mi pomogli u mojoj dosadašnjoj karijeri; Ćejvanović Jasminu, predsjedniku Kluba, te treneru Sarajlić Adnanu na stručnim treninzima koje vodi i prilici koju mi je pružio. Svakako, ne smijem zaboraviti direktora JU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Tuzla, gdina. Muharemović Amira koji pruža veliku podršku ne samo meni nego i ostaloj djeci koja se bave sportom i raznim sportskim aktivnostima“, nastavlja Sabrija.

„Za Sabriju mogu reći da se, prije svega, radi o izuzetno vrijednom i lijepo vaspitanom dječaku, koji posjeduje veliki talenat i koji je od značajne vrijednosti kako za naš klub tako i za cijeli region. Izuzetnim talentom, radom i zalaganjem, Sabrija je u potpunosti zaslužan za poziv i učesće u U-19 reprezentaciju TK“, kaže Ćejvanović.

Sabrija Čikarić je pozitivan primjer kako se uz trud i rad može postići dosta toga, bez obzira na prepreke i poteškoće koje su sastavni dio života. Mladi i djeca bi što više vremena trebali posvećivatu sportu i sportskim aktivnostima kako bi izbjegla podlijeganje raznim negativnim iskušenjima koji nas, na veliku žalost, okružuju na svakom koraku.

Priredio(la):