SPORTARIJE

26.12.2014.
Pitanje za sportske klubove iz Tuzle i TK:
Da li aplicirate za dobijanje bh. sredstava za sufinansiranje?
Tuzlarije


Razlog za pitanje: "Da li aplicirate za dobijanje bh. sredstava za sufinansiranje", kojeg upućujemo sportskim klubovima je tabela koju je pripremio i poslao nam čitalac Nermin Dautović. Iz tabele je jasno i o čemu se radi i kakav je stav čitatelja jer je nesrazmjera u dodjeljenim sredstvima između Sarajevskog i našeg kantona 16:1.

Za one koje zanimaju detalji evo i link za dokument Odluka o rasporedu sredstava tekućeg granta "Sufinansiranje sportskih manifestacija" za 2014. godinu. Ovom Odlukom 560.000 KM raspoređeno je na 66 sportskih saveza i klubova, a ono što bode oči je da iz Tuzlanskog kantona na spisku ima samo jedan klub kojem je dodijeljeno 5.000 KM, dok iz Sarajeva ima devet klubova koji su ukupno dobili 90.000 KM.

Nesrazmjera je tako velika da smo se vođeni vlastitim iskustvom (promakao nam je konkurs za dodjelu kantonalnih sredstava za sufinansiranje medija), upitali da li se to isto desilo i našim klubovima. Gledajući spisak imamo utisak da su svi koji su aplicirali i ispunjavaju uslove konkursa i dobili neka sredstva pa se nameće pitanje da li su klubovi iz Tuzle i TK uopšte znali i aplicirali za dodjelu ovih sredstava.

A.M.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba