SPORTARIJE

18.01.2015.
Prijatelji iz Švedske za sportiste Lipnice
Uručena vrijedna donacija Fudbalskom klubu ˝Radnik˝
Povodom svečanog uručivanja sportske opreme FK "Radnik", od strane prijatelja iz Švedske danas su se u Lipnici okupili brojni mještani, članovo rukovodstva kao i prijatelji ovog Kluba.

Tuzlarije


Inače, Gunne Grahs, Magnus Sälla, Leif Jensen, i ostali prijatelji iz Švedske, a nekadašnji članovi organizacije Ship to Bosnia iz Švedske, već su ranije obezbijedili i donirali novčana sredstva u vrijednosti od oko 2 miliona KM, te aktivno učestvovali prilikom same izgradnje "Kuće Solidarnosti" u Lipnici.
Danas uručenu donaciju u vrijednosti od 2000 Eura u vidu sportske opreme, ovog puta su obezbijedile kompanije ABB iz Švedske, kao i kompanija Intersport iz Berna, Švicarska.

Tuzlarije


Ovo nije jedina donacija prijatelja iz Švedske, jer je samo u protekla tri mjeseca, vec donirano 2600 Eura za placanje kotizacije, administrativnih taksi, kao i dodatnih oko 1000 Eura prikupljenih od strane građana Švedske, koji su pokrenuli kampanju za prikupljanje pomoći za FK Radnik iz Lipnice, koji je pogođen katastrofalnim poplavama prošle godine, i čije su prostorije i sportski teren, kao i oprema velikim dijelom uništeni.

Tuzlarije


Svečanom uručivanju donacije prisustvovali su gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović i generalni direktor Rudnika Uglja "Kreka" Enver Omazić koji su izrazili svoju zahvalnost građanima Švedske, kao i domaćim poduzetnicima koji su nesebično učestvovali u spasavanju ovog Kluba nakon poplava u maju 2014. godine, kako ličnim angažmanom, tako i novčanom sredstvima.

Tuzlarije


Prisutnima se obratio i Ramiz Murić iz Lipnice, koji se zahvalio prijateljima iz Švedske na prikupljenim donacijama, kao i kompaniji ABB iz Švedske, rukovodstvu kompanije Intersport iz Švicarske - Johanu Holmu i Mariji Seljesson, osoblju kompanije Intersporta u Tuzli i Oliveru Gušiću, šefu nabave lanca prodavnica sportske opreme Intersport u BiH, a zatim pozdravio i pozvao i predstavnike lokalne zajednice da po ugledu na građane Švedske, pomažu FK Radnik Lipnica, kao i građane Lipnice.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba