SPORTARIJE

15.01.2015.
Husref Musemić je novi šef struke Crveno - crnih!
Tuzlarije
Husref Musemić (foto:klix.ba)


Crveno - crne će u proljetnoj polusezoni predvoditi novi fudbalski stručnjak. Upravni odbor Kluba predvođen Azmirom Husićem dogovorio je saradnju sa Husrefom Musemićem, jednim od najkvalitetnijih bh. fudbalskih stručnjaka.

Pedesettrogodišnji Musemić koji na Tušnju naslijeđuje Portugalca Alfreda Casimira, još ranijih godina nerijetko je znao biti povezivan sa klupom Crveno - crnih. Ovoga puta konačno dolazi u Rudarasku 2. Naš klub i g. Musemić dogovorili su angažman do kraja sezone uz mogućnost produženja saradnje.

Huserf Musemić je rođen 04. jula 1961. godine u Janji. Kao sjajni napadač nastupao je za Radnik, Sarajevo, Crvenu zvezdu, Hearts (Škotska), Twente, WW-Venlo (Holandija) i Pfullendorf (Njemačka). Bio je reprezentativac SFR Jugoslavije i Bosne i Hercegovine.

U trenerskim vodama radio je u Đerzelez Zenici, Čeliku, Olimpicu, no najdublji trag ostavio je predvodeći sa klupe Sarajevo. Kao šef struke Bordo ekipe 2005. godine osvojio je Kup BiH, a u sezoni 2006/07 osvojio je titulu u Premijer ligi BiH.

Priredio(la): fksloboda.ba