SPORTARIJE

02.02.2015.
Članovi KBS ˝ORKKA˝ zasluženo među nagrađenim sportistima Lukavca
Tuzlarije


U subotu 31.01.2015. godine, u domu kulture u Lukavcu, pred licenciranom komisijom Karate saveza BiH, održano polaganje za učenička zvanja kluba borilačkih sporktova "ORKKA" Lukavac, za zvanje 4 KYU, narandžasti pojas i 2 KYU plavi pojas. Za narandžasti pojas uspješno je položio 21 kandidat, a najuspješnijima su proglašeni Fazlić Dora i Omerkić Benjamin, dok je za zeleni pojas položilo 7 kandidata i za najuspješniju kandidatkinju proglašena je Avdić Mahira.

Tuzlarije


Istog dana, u organizaciji sportskog saveza Lukavac, u hotelu Lukavac, održana je tradicionalna manifestacija IZBOR SPORTISTE GODINE OPŠTINE LUKAVAC za 2014 GODINU. S obzirom na izuzetno uspješnu takmičarsku 2014. godinu, članovi Kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, zasluženo su se našli među nagrađenim sportistima u svim uzrasnim kategorijama u pojedinačnim sportovima.

Za perspektivnog sportistu proglašen je Nedim Bandić.

1 mjesto u kategoriji pionira osvojila je Belma Bećirović

1 mjesto u kategoriji kadeta osvojio je Čajić Hamza

3 mjesto u kategoriji juniora osvojio je Đozić Mensur

3 mjesto u kategoriji seniora osvojio je Kurtić Denis

Najboljom ekipom u individualnim sportovima proglašen je klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, a priznanje su primili članovi kata tima ovog kluba u sastavu Denis Kurtić, Damir Baćić i Emir Ćosićkić.

Najuspješnijim sportistom opštine Lukavac za 2014 godinu proglašen je Željko Zombra.

Tuzlarije


Ova prizanja su potvrda da je klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac jedan od najkvalitetnijih sportskih kolektiva na području općine Lukavac.

Priredio(la):