SPORTARIJE

25.01.2006.
Košarka
Novosti iz KK Sloboda Dita i KK Student


KK Sloboda Dita

Tek što je sanirao povredu koljena, Ditin krilni centar, Mirza Hrnčić, slomio je nos. Zbog te povrede nije igrao protiv Rudara iako je bio u sastavu ekipe ali se očekuje da će igrati u narednom susretu protiv Radnika iz Bjeljine, ukoliko do te utakmice bude nabavljena zaštitna maska.
Nezvanično se barata informacijom da je Dita stupila u kontakt sa Miletom Lisicom koji je prije rata bio član Slobodine ekipe a u izuzetno dobrim je odnosima sa sadšnjim direktorom Žarkom Vujovićem sa kojim je zajedno igrao u ekipi Pivovarna Laško.


KK Student

Dejan Milišić, posljednje pojačanje Studenta, angažovan je za pet utakmica. Pošto je već odigrao susrete sa Zrinjskim i Igokeom njegovo gostovanje u Studentu završit će se sredinom februara.
"Morali smo dovesti košarkaša na centarskoj poziciji. Imamo u ovom razdoblju težak raspored i pobjeda nad Zrinjskim je bila imperativ. To smo ostvarili ali nam slijede teška gostovanja u Posušju i Bileći pa ćemo vidjeti šta možemo napraviti", kaže Željan Pilavdžić, trener Studenta.

Iako su najavljivali da će se osloniti na domaći kadar, Student danas ima u ekipi tri stranca. Pored Milišića. tu su Ranko Velimirović i Ninoslav Milošević.

(Nezavisne)

Priredio(la): V.K.