SPORTARIJE

06.02.2015.
Najbolji od najboljih u 2014.
Sejdinović i Selimović, ponos sporta TK
Selma Sejdinović, članica Džudo kluba Lukavac i kick-bokser Mesud Selimović, član Kluba broilačkih vještina Flek Tom Cat iz Tuzle najbolji su sportisti Tuzlanskog kantona u prošloj kalendarskoj godini. Odluka je to žirija saopštena na svečanosti koja je organizovana uz velika zalaganja zaposlenih u Sportskom savezu Tuzlanskog kantona koji je uprkos finansijskim problemima održao tradiciju ove manifestacije.

Tuzlarije


Najbolji sportisti istakli su u svom govoru kako njihovi rezultati vrijede puno više uzme li se u obzir težak socijalni momenat u zemlji i mala ulaganja u sport. Ipak, optimistično su najavili još bolje rezultate u budućnosti jer zalaganja sa njihove strane i podrška od najbližih njima daju motiv više za uspjeh.

Tuzlarije


Na 21. manifestaciji najboljih u sportu na području Tuzlanskog kantona kao najuspješnije ekipe u muško-ženskoj konkurenciji su proglašeni Kuglaški klub „Sloboda“ Tuzla, Rukometni klub „Konjuh“ Živinice i Ženski odbojkaški klub „Sloboda“ Tuzla, dok su najuspješniji seniori Semir Delić, KBV „Flek Tom Cat“ Tuzla, Kenan Kraković, KBS „Tuzla-Sinbra“ Tuzla i Osman Junuzović, AK Doboj Istok, Klokotnica.

Specijalna priznanja za doprinos u razvoju i promociji sporta u Tuzlanskom kantonu dobili su: Alija Hasić, Mirsad Halilagić, Zaim Numanović, Senad Mujkanović, Ibrahim Kozlić, Almir Šahinpašić, Planinarsko društvo Konjuh Tuzla, te RSD „Sloboda“ Tuzla i Pivara Tuzla d.d.

Revijalni dio programa na svoj su način obojili glasovi polaznika Škole pjevanja Lejle Teskeredžić i to: Dženana Rizvić, Ilda Ismaili, Dino Mešić i Armin Jusufović, dok je najviše aplauza dobio Maid Hećimović, učesnik nedavnog regionalnog muzičkog show-a.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


B.K.

Priredio(la):