SPORTARIJE

05.02.2015.
BK Zmaj od Bosne
Nedostaje novca, biciklisti napuštaju klub
TuzlarijeDva dugogodišnja vozača Biciklističkog kluba Zmaj od Bosne Tuzla – Dragiiša Jović i Miroslav Lakić, od sada će da voze za Biciklistički klub Šid. Na ovaj korak su se, kao i Uprava kluba, odlučili zbog sve teže finansijske situacije u kojoj se nalazi bh. biciklizam, kao i nemogućnosti adekvatne prezentacije svojih mogućnosti.

Dragiša Jović, dugogodišnji kapiten BK Zmaj od Bosne Tuzla i bh. reprezentativac, za Tuzla Sport je naveo: "Ne bih ni razmišljao o napuštanju kluba da smo imali adekvatna sredstva za takmičenja. Međutim u posljednje vrijeme sama egzistencija kluba je dovedena u pitanje pa smo bili primorani ograničiti svoje nastupe, tako da smo zbog nedostatka podrške i drugih okolnosti prošlu sezonu vozili samo trke u užem regionu. Samim time smo bili onemogućeni pokazati svoje kvalitete i ostvarivati vrijedne rezultate".

Sa druge strane, Jović je razočaran i kontinuiranim odbacivanjem priznanja od strane kantona i gradova, gdje je u Tuzli i Tuzlanskom kantonu zanemaren jer je iz Bijeljine, a u Bijeljini jer vozi za tuzlanski klub. Na taj način višestruki prvak BiH u biciklizmu nikada nije dobio priznanje kao sportista godine. Protekla sezona bila je prilično gorka za kapitena Zmajeva, kada je, nakon što je proglašen državnim prvakom, tu titulu izgubio, jer je BS BiH naknadno u bodovanje za Premijer ligu BiH uvrstila druge trke, kao npr. GP Sarajevo.

"BK Zmaj od Bosne cijenim i poštujem, kao što znam da sam isto dobio od Kluba. Nadam se da će buduće vrijeme donijeti perspektivu bh. biciklizmu, Zmajevima želim sve najbolje, mnogo dobrih rezultata i naravno, radujem se i budućoj saradnji", zaključio je Jović.

Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne, vezano za odlazak Dragiše Jovića i Miroslava Lakića u BK Šid, rekao je: "Pustio sam ih svjesno, jer će kod Duleta napredovati, a nadam se da će se jednom vratiti i u Zmaj", kaže Trle i navodi: "BK Šid i BK Zmaj od Bosne su bratski klubovi, sa njima smo oduvijek imali izvrsnu saradnju i izuzetno mi je drago da će Jović i Lakić voziti za Duška Gojića i Šid. Sretati ćemo se na stazama a i sarađivati ćemo sigurno, i BK Šid i momcima kojima se zahvaljujem što su predstavljali BK Zmaj od Bosne duži period i pružili mnogo za ostvarene rezultate, koji su BK Zmaj od Bosne održali u vrhu bh. biciklizma", zaključio je Trle.

Press BK Zmaj od Bosne

Priredio(la):