SPORTARIJE

21.02.2015.
Rotaract klub Tuzla ´99
Održan humanitarni plivački maraton
Rotaract klub Tuzla ´99 u okviru kampanje „END POLIO NOW“ organizovao aktivnost pod nazivom Rotary Global Swimarathon (plivački maraton) koji se već četvrtu godinu održava i u našem gradu.

Tuzlarije


Cilj akcije Rotary Global Swimarathon (plivačkog maratona) jeste prikupljanje novčanih sredstava širom svijeta kako bi se pomenuta sredstva iskoristila za kupovinu cjepiva protiv poliomijelitisa (dječije paralize) kojega primaju milijuni ljudi iz cijeloga svijeta kako bi se zaštitili. To cjepivo predstavlja jedno od najvećih dostignuća u medicini i pružilo je ljudima nove nade.

Tuzlarije


Maraton je bio ogranizovan na bazenu Hotela „Tuzla“ u trajanju od 12:30 – 14:30, a učešće je uzelo preko 100 plivača, učesnika maratona.

Cijena ulaza na bazen u tom periodu bila je simboličnih 1 KM koji idu u Fond za kupovinu cjepiva protiv poliomijelitisa. Pored toga, ovaj maraton, je bio dio svijetskog, a cilj je bio obaranje Guinness-ovog rekorda.

Pored članova Rotarat Club-a Tuzla ´99, svojim pristustvom ovaj događaj su uveličali i članovi još tri Rotaract kluba iz Bosne i Hercegovine: Tuzla, Lukavac i Sarajevo.

Sponzor ovog maratona bio je BH Telecom, koji je obezbijedio nagrade za učesnike. Podijeljeno je čak 15 nagrada, među kojima i mobitel. Ovim putem se želimo zahvaliti svim sponzorima koji su pomogli da ovaj maraton bude uspješno organizovan.
Rotaract Club Tuzla ´99 i u budućnosti će nastaviti sa sličnim aktivnostima, a sve u okviru svjetske kampanje „END POLIO NOW“, i biti veoma važan učesnik u rješavanju dječije paralize u svijetu.Anel Ibralić, CIDB
Predsjednik Rotarakt klub Tuzla ´99

Priredio(la):