SPORTARIJE

18.02.2015.
Trle pozvan da nastupi na Svjetskom Kupu u Tirolu
Ćorić se sprema za Azerbejdžan

Hajrudin Trle, najtrofejniji bosanskohercegovački biciklista, i ove godine imao je čast biti pozvan na učešće u Svjetskom kupu za veterane. Pozivnica je kao i niz drugih godina stigla na adresu bicikliste koji godinama unazad ponosno predstavlja Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj smotri iskusnih biciklista koja se tradicionalno održava u Tirolu.

Tuzlarije


Svjetski kup održati će se od 22. – 29.avgusta u okviru koga će biti vožene četiri trke: dvije trke za Svjetski kup, brdsko prvenstvo te hronometar koji je zvanična trka Svjetskog prvenstva.

Da se u redovima Zmajeva kontinuirano i aktivno radi govore i pripreme Mensura Ćorića koji se sprema za nastup u Azerbejdžanu, gdje će se u julu održati 1. Evropske igre – Baku 2015. Mensur Ćorić, mladi i perspektivni biciklista tuzlanskog Zmaja, od ranije je dokazao svoje kvalitete i ozbiljan je kandidat za nastup u Azerbejdžanu.

"Što se tiče poziva na Svjetski kup, izuzetno sam počastvovan jer mi je iznova ukazana čast da predstavim bh. biciklizam u ausrijskom Tirolu. I ovog puta ću, kao i svakog do sada, dati sve od sebe kako bih ostvario što bolji rezultat. Pripreme ćemo intenzivirati, a zajedno sa Ćorićem koji će se pripremati za nastup u Azerbejdžanu, maksimizirati ću napore za nastup. Vjerujem da će i Mensur Ćorić dokazati da je u samom vrhu bh. biciklizma, već je to dokazivao i ranije a mi ćemo dati sve što je do nas da se dokažemo u ovom sportu za koji živimo", rekao je Hajrudin Trle.

Priredio(la): BK Zmaj od Bosne