SPORTARIJE

14.02.2015.
Održano 1. Prvenstvo Grada Tuzle u karateu
Najuspješniji klub KBS ˝Tuzla-Sinbra˝
U Tuzli je danas u tehničkoj organizaciji karate klubova „Tuzla-Sinbra“, Tuzla, „Sloboda“ Tuzla, „Storm“ Tuzla, i „Zmaj od Bosne“ Tuzla održalo 1. Prvenstvo Grada Tuzle u karateu. Nastupilo je 120 takmičara iz gore navedenih klubova sa područja Grada Tuzle.

Tuzlarije


Prvenstvo je proglasio otvorenim v.d. Predsjednik Karate saveza TK-a i član Upravnog odbora Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine g. Fikret Selman.

Sudijski zbor su predvodile sudije sa Evropskom licencom Alma Mehanović, Muhamed Husanović, i Eldin Redžepagić.

Tuzlarije


Najuspješniji klub po broju osvojenih bodova je bio KBS „Tuzla-Sinbra“ sa ovojenim 101 bodom, drugo mjesto je osvojio KK „Sloboda“ sa 72 boda, treći je bio KBS „Storm“ sa 58, dok je četvrto mjesto osvojio KK „Zmaj od Bosne“ sa osvojenih 7 bodova.

Najuspješniji takmičari turnira su bili: Edisa i Adis Kovač iz KBS „Tuzla-Sinbra“, Lejla Mustafić KBS „Storm“, i Melika Begić KK „Sloboda“.

Tuzlarije


U sklopu takmičenja je održan i kontrolni trening meč seniorskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine sa područja Tuzle koji putuju iduće sedmice na Balkansko prvenstvo u Čačak.

Također treba napomenuti da je turnir održan pod pokroviteljstvom Karate saveza Tuzlanskog kantona, i Karate saveza WKF Bosne i Hercegovine jedinog priznatog od strane WKF-a (Svjetske karate federacije) koji je član MOK-a (Međunarodnog olimpijskog komiteta).

Priredio(la): KBS ˝Tuzla-Sinbra˝