SPORTARIJE

23.02.2015.
18. Balkanski šampionat za seniore u karateu
Reprezentacija BiH osvojila je 6 bronzanih medalja
U Čačku se 21.-22.02.2015 godine održao 18. Balkanski šampionat za seniore u karateu. Učešće je uzelo 330 takmičara iz Albanije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Turske Rumunije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. U sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupili su i takmičari KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla.

Tuzlarije


Reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 6 bronzanih medalja:

1. Kata tim seniorke (Darja Mehić, Mirela Salihbegović, Lejla Bašić), članice KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla
2. Seniori borbe ekipno
3. Seniorke borbe ekipno
4. Zukan Admir – borbe seniori +84 kg
5. Meris Muhović – borbe seniori -84 kg
6. Anes Čongo – borbe seniori -75 kg

Balkanski šampionat je odlično poslužio kao provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu za seniore u karateu, koje će se održati u Istanbulu sredinom mjeseca maja. Iz KBS „Tuzla Sinbra“ Tuzla nastupila je i Dajana Crnoglavac u kategoriji -55 kg, koja je poražena u drugom kolu. Iz opravdanih razloga na Balkanski šampionat nisu mogli putovati Kenan Kraković i Neira Đafić.

Tuzlarije


Na Balkanskom šampionatu su sudile i sudije iz BiH sa svjetskom i evropskom licencom: Nermin Babić, Husein Huzejrović, Muhamed Husanović i Eldin Redžepagić. Takođe, održan je i kongres Balkanske karate federacije, kojim je predsjedavao Samir Ćatović, predsjednik Karate saveza BiH i podpredsjednik Balkanske federacije.

Narednog vikenda, 28.02.2015 godine će mnogi takmičari koji su nastupili na Balkanskom šampionatu nastupiti i na XVI TK-a Open-u koji će se održati u Tuzli.
Na turniru se očekuje učešće oko 1.000 takmičara.


Priredio(la): Pres Kluba