SPORTARIJE

25.02.2015.
Startala Univerzitetska malonogometna liga
Tuzlarije


Unija studenata Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom organizovala je “Univerzitetsku malonogometnu ligu”. Svečano otvaranje i početak lige je upriličeno dana 24.02.2015. godine u 17:00 sati u Univerzitetskoj dvorani gdje su se prisutnima obratili gospodin Sead Džafić direktor firme „Unis tok”, koji je generalni sponzor Univerzitetske malonogometne lige i prof. dr. Ever Halilović, rektor Univerziteta u Tuzli, koji je svečano otvorio Univerzitetsku ligu.

U odnosu na prethodnu godinu Unija studenata Univerziteta u Tuzli unaprijedila je Univerzitetsku ligu na način da je obezbjedila 14 kompleta dresova za sve ekipe učesnice zahvaljujući direktoru firme „Unis tok” g-dinu Džafić Seadu.

Studentice Univerziteta u Tuzli su kroz modnu reviju promovisale dresove svih fakulteta. Revijalni program nije izostao, prije početka Univerzitetske lige svoje sposobnosti i vještine demonstrirali su članovi Kluba borilačkih sportova Kung – Fu Wu Shu. Ništa menje nije bila interesantna revijalna utakmica između zaposlenika Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije


Obavljeno je žrijebanje gdje su ekipe podjeljenje u dvije grupe, igrat će se utorkom, odigrat će se 6 kola i play off. Za prvo tri plasirane ekipe obezbjeđene su nagrade (pehari, medalje), pobjednika lige očekuje besplatno putovanje na manifestaciju „Promocija sporta i kulture” u Sarajevo. Za snabdjevanje „Energijom” učesnika tokom Univerzitetske lige zadovoljstvo je pripalo timu Red Bulla koji redovno prati naše aktivnosti.

Tuzlarije


Svim zaslužnim u podršci ovog projekta uručene su zahvalnice i to:
- gospodinu Džafić Seadu, vlasniku firme UNIS TOK- KALESIJA, generalnom sponzoru.
- gospodinu Ruvejdu Imišić direktoru firme „Telefon gradnja” – Kalesija
- prof. dr. Gutić Kemalu, dekanu Rudarsko- građevinsko - geološkom fakultetu.
- prof. dr. . Mahmutović Dževadu.

Sponzori Univerzitetske lige su: UNIS TOK - KALESIJA, TELEFON GRADNJA – KALESIJA, UNIVERZITET U TUZLI

Priredio(la): Centar za sport                

Osmrtnicama ba