SPORTARIJE

27.02.2015.
Grad Tuzla:
Paša Malagić najbolja sportistkinja u 2014.godini
Brojni sportski događaji i rezultati naših sportista koji su obilježili 2014. godinu krunisani su velikom sportskom manifestacijom "Izbor sportiste godine Grada Tuzla 2014.", koja je održana večeras u Narodnom pozorištu Tuzla.

Titulu najbolje sportistkinje Grada Tuzla za 2014. godinu ponijela je Paša Malagić, članica Bokserskog kluba „Sloboda“ Tuzla.

Tuzlarije


U 2014. godini je ostvarila pet ubjedljivih pobjeda u profesionalnom boksu i došla u priliku da se bori za evropsku titulu. Visoko je plasirana na zvaničnoj evropskoj profi listi, a na svjetskoj se nalazi među 20 najboljih boksačica svijeta u svojoj kategoriji. Ubjedljivo je najbolja u Bosni i Hecegovini i prvakinja je naše zemlje.

Tuzlarije


Ovogodišnja manifestacija potvrđuje da niti jedan sportski rezultat i niti jedna medalja nije došla kao poklon. U svaki je rezultat utkano puno rada, odricanja i puno emocija. Po 55 put, ova manifestacija bila je posvećena onima koji u potpunosti daju sebe sportu i na taj način neizmjerno doprinose svome okruženju i svom gradu.

Priznanja su dodijeljena u različitim kategorijama, u oficijelnim i neoficijelnim sportovima, kao i priznanja sportskim radnicima za afirmaciju sporta u našem gradu. Rad, zalaganje i rezultati, bili su presudni elementi kojima se vodio Stručni ocjenjivački žiri.

Tuzlarije


Zaslužena priznanja u kategoriji seniora dobili su: Rahima Zukić – AK „Sloboda Tehnograd“, Mensur Čorić – BK „Zmaj od Bosne“ Tuzla i Saša Džambić – OKK „Sloboda“ Tuzla .

Najuspješnijim sportistima do 18 godina proglašeni su: Mahir Kurtalić – AK „Sloboda Tehnograd“, Vladimi Simić, PK „Zmaj – Alpamm“ Tuzla i Vanesa Tinjić, KRGS „Sloboda“ Tuzla.

Najbolji kadeti do 16 godina su: Melisa Brčaninović, KK „Jedinstvo BH Telecom“ Tuzla, Emir Čerkezović OKK „Sloboda“ i Maid Fazlić, Bokserski Klub „Sloboda“ Tuzla.

Također su priznanja dobile i najuspješnije sportske ekipe, i to: AK „Sloboda Tehnograd“ Tuzla, KK „Jedinstvo BH Telecom“ Tuzla i FK „Sloboda“ Tuzla.

Najuspješniji treneri su: Sakib Malkičević – FK „Sloboda“ Tuzla, Svitlana Tinjić KRSG "Sloboda" i Mirza Bulić, RK „Sloboda Solana“ Tuzla.

Prepoznati olimpijski sportovi i ostali.

Najuspješniji seniori su: Dajana Crnoglavac – KBS „Tuzla – Sinbra“ Tuzla, Amra Vrabac, Kung Fu Klub „Panther“ Tuzla i Benjamin Nurkić, Karate Klub „Sloboda“.

Za najbolje juniore i kadete proglašeni su: Jasmin Nokto, Kung Fu Klub „Panther“ Tuzla, Belma Omerović, KBS „Tuzla – Sinbra“ Tuzla i Amila Suljić, KBS „Storm“ Tuzla.

Priznanja su uručena i najuspješnijim ekipama, a to su: Kuglaški klub „Sloboda“ Tuzla, KBS „Tuzla – Sinbra“ Tuzla i Planinarsko društvo Konjuh Tuzla.

U kategoriji najuspješnijih trenera priznanjima su se okitili: Fikret Selman – KBS „Tuzla – Sinbra“ Tuzla, Mirsad Nokto, Kung Fu Klub „Panther“ Tuzla i Zijah Jogunčić, Kuglaški klub „Sloboda“ Tuzla.

Paraolimpijski sportovi

Za najuspješnijeg sportistu proglašena je Hata Bajrić, Streljački invalidski klub „Tuzla“. Najbolja je ekipa Streljački invalidski klub „Tuzla“, dok je u konkrenciji trenera nagrađen Mirsad Hasić, Streljački invalidski klub „Tuzla“.

Ostali paraolimpijski sportovi

Za najuspješniju sportistkinjuu proglašena je Irmela Peranović, Klub specijalnih sportova „Tuzla“, dok je najbolja trenerica Nermina Mujić, Klub specijalnih sportova „Tuzla“.

Nagrada "Ponos Tuzle" uručena je Alenu Ovčini, rukometašu koji je prve rukometne korake napravio u svom rodnom gradu Tuzli. On je sa reprezentacijom BiH ostvario istorijski uspjeh plasmanom na Svjetsko rukometno prvenstvo koje je održano u Kataru. U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nismo bez šansi za odlazak na ovo veliko evropsko takmičenje.

Najuspješniji sportski radnici su: prof dr. Mikić Branimir, Azmir Husić, predsjednik FK Sloboda i Aid Berbić, predsjednik Omladinskog košakaškog kluba Sloboda.

Sponzori koji su dali izuzetan doprinos tuzlanskom sportu su: Grad Tuzla, BH Telecom, Solana Tuzla, NLB Banka, Pivara Tuzla, Centralno grijanje Tuzla, Rudar Tuzla, Tuzlafarm, UMEL-Dalekovodmontaža i Luciana.

Nagrada za životno djelo uručena je Zdravku Dugonjiću, legendi tuzlanske i bosanskohercegovačke košarke. Kao igrač je bio medju najboljima u Bosni i Hercegovini i na ovim manifestacijama je proglašavan među najbolje sportiste grada Tuzle. Nakon igračke karijere se posvetio trenerskom radu pa je bio dio stručnog tima sa Mihajlom Vukovićem koji je selektirao i trenirao sjajnu generaciju košarkašica Jedinstva Aide, koje su postale evropske prvakinje. Prije toga su osvajale Prvenstvo i Kup bivše Jugoslavije. Posljednjih godina je također bio angažiran u svom i našem Jedinstvu, a sada je u zasluženoj mirovini.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


I ove godine, Gradska uprava je obezbijedila vrijedne nagrade sportistima. Znak je to zahvalnosti za rezultate koje sportisti postižu. Ukupna vrijednost uručenih nagrada je 11.000 konvertibilnih maraka.

Kažimo i to da su u revijalnom dijelu programa publiku u Narodnom pozorištu Tuzla zabavljali Gradski vokalni ansambl "Tuzlanke", članice Kluba ritmičko-sportske gimnastike "Sloboda" Tuzla, kao i članovi Plesnog kluba "Flamenco" iz Tuzle. Za dobru atmosferu među posjetiocima pobrinuli su se voditelji Elvira Aljukić i Edis Žilić. U nastavku preporučujemo da pogledate video i osjetite dio atmosfere sa večerašnje manifestacije.

<


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije

Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):