SPORTARIJE

31.01.2006.
Najbolji strijelac Slobode definitivno u Iranu
Obeštećenje za Mešanovića 10.000 dolara
Nogometaši Slobode doputovali su u Bar, gdje će u narednim danima odigrati kontrolne susrete sa Budućnosti iz Podogorice, Zetom iz Golubovaca i Mogrenom iz Budve.

Iako je bilo njavljeno da Tuzlaci neće igrati s momčadima iz Crne Gore, juče je došlo do promjene plana. U Bar je otputovalo 26 nogometaša i stručni štab, a prve informacije govore kako su svi zadovoljni smještajem i uslovima.

"Poslije tri utakmice pokušat ćemo ugovoriti još dva meča i tako uigrati sve linije u timu. Dolazi lakši dio priprema i sada ćemo vidjeti koliko smo stekli snage na Muškoj Vodi", kaže Denis Karić, jedan od najiskusnijih nogometaša.

Kao što smo još juče pisali, Enes Mešanović će karijeru nastaviti u iranskom Baghru. "Nezavisne novine" saznaju i koliko je obeštećenje za tog nogometaša koji je bio najbolji tuzlanski strijelac u jesenjoj polusezoni. Naime, Iranci će Tuzlacima uplatiti 10.000 dolara. Kada je riječ o dolascima ugovor je potpisao Marko Obradović iz brčanske Lokomotive, dok se na probi nalaze Denis Kocić iz zagrebačkog Dinama i Alen Spahić mlađi brat "A" reprezentativca BiH Emira Spahića. O tome da li će ostati na "Tušnju" sud će dati stručni štab Slobode.

Smajlović i Medić u Novalji
Nogometaši koji su se našli n transfer-listi u Slobodi napadač Adnan Smajlović i golman Almir Medić karijeru će nastaviti u hrvatskom drugoligašu Novalji. Oni su preko menadžera Anđelka Jurkića ostvarili kontakt s rukovodstvom tamošnjeg tima i dogovorili saradnju.
(D. SKOKIĆ - Nezavisne)

Priredio(la): V.K.