SPORTARIJE

10.03.2015.
Sjećanje na hrabrog Trebinjca:
U nedjelju malonogometni turnir “Srđan Aleksić”
Prvi memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom “Srđan Aleksić” održat će se 15. marta 2015. godine u Tuzli, najavljeno je na današnjoj press konferenciji.Organizator turnira je Udruženje ”Radničke sportske igre Tuzla” koje ima u planu turnir proširiti i na ostale sportove, a kako bi sačuvali od zaborava ime, lik i djelo hrabrog Trebinjca Srđana Aleksića.

Tuzlarije


- Turnir će početi 15.marta u 10 časova, a svečano otvaranje predviđeno je istog dana u 14 časova. Manifestaciju će otvoriti Rade Aleksić, otac Srđana Aleksića i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Također, u goste nam dolazi i gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević – rekao je Nedžad Gavranović predsjednik Udruženja „Radničke sportske igre Tuzla“.

Učešće na turniru će uzeti šest ekipa iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske: MFK “Leotar” Trebinje, MNK “ Bosna Kompred” Tuzla, MNK “Salines” Tuzla, MFK “ Sokrates” Banja Luka, MNK “ Klanac” Brčko i MNK “Vinkovci” Vinkovci. Ekipe će biti raspoređene u dvije grupe i igrat će svako sa svakim.

- Zanimljivo je da ćemo imati i jednu revijalnu utakmicu između veterana Grada Tuzla, poznatih tuzlanskih fudbalera, koji će odmjeriti snage sa navijačkom grupom „Fukare“ – dodao je Gavranović.

Tuzlarije


Značaj ovog projekta prepoznala je i Gradska uprava Tuzla.

- Prije svega bi se zahvalio Udruženju ”Radničke sportske igre Tuzla” na ovoj fenomenalnoj ideji čime je Tuzla ponovo pokazala da ima senzibiltet da vodi računa o djelima, poput onog koji je učinio Srđan Aleksić. Moram da kažem da nije bilo uopšte dileme oko podrške ovakvoj jednoj sportskoj manifestaciji – rekao je Vedran Lakić, šef Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

Zlatni sponzor turnira je kompanija BH Telecom.

- Već je poznato javnosti da BH Telecom uvijek provodi društveno-odgovorno poslovanje i uključujemo se u sve sfere kulturnog, sportskog javnog života građana Bosne i Hercegovine. S ovim činom ujedno je potvrđena i dobra saradanja sa Udruženjem ”Radničke sportske igre Tuzla” i uvijek ćemo podržavati ovakve plemenite ideje – kazala je Ejla Vicković iz kompanije BH Telecom.

Tuzlarije


„Mi vam obećavamo da će ovo biti jedan dobar sportski događaj i ovim putem pozivam građane Tuzle da dođu u što većem broju u SKPC „Mejdan“, kako bi podržali ovu manifestaciju“, rekao je Kerim Isović iz kompanije BH Telecom.

Samir Neimarlija, potpredsjednik Udruženja ”Radničke sportske igre Tuzla” je rekao da se u našem gradu njeguje jednakost, te da je zato ovaj turnir međunarodnog karaktera i nosi ime čovjeka kojeg svi treba da pamtimo.

S.P.

Priredio(la):