SPORTARIJE

09.03.2015.
3.otvoreni turnir Bosne i Hercegovini
Šejla Zlatanović osvojila prvo mjesto, pehar i zlatnu medalju

Protekle nedelje u Prijedoru je održan 3.otvoreni turnir Bosne i Hercegovini u kategoriji mlađi kadeti/kadetkinje. Na turniru je učestvovalo 17 ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine u obje konkurencije.

Stonotenski klub "KREKA-EDELEX" iz Tuzle ostvario je istorijski rezultat, gdje je učesnica Tuzlanskog kluba Zlatanović Šejla inače igračica u najmlađim kadetima osvojila prvo mjesto, pehar i zlatnu medalju na državnom prvenstvo u starijoj kategoriji -mlađe kadetitkinje, pobijedivši u dramatičnom finalu do sada neprikosnovenu Mešetović Harisu iz stonoteniskog kluba "Hašim Spahić" iz Ilijaša sa rezultatom 3:2 u setovima.

Još je važno napomenuti da je u borbi za ulazak u finale Šejla pobijedila klubsku igračicu Kurtić Dalilu, koja je na kraju osvojila treće mjesto i okitila se bronzanom medaljom.

Ostali igrači nisu uspjeli doći do same završnice turnira, ali su zabiljižili svi vrijedne rezultate u obje kategorije.
Važno je još napomenuti da je na samom turniru učestvovala oko 100 igača, od toga je se takmičalo čak 9 igrača iz stonoteniskog kluba "KREKA-EDELEX", što govori da pored teške situacije u kojoj se sport nalazi, u klubu postoji jedan zavidan rad sa najmlađim kategorijama.

Sledeći turnir i ujedno državno prvenstvo odigrava se 14.06. u Bugojnu, prije kojeg predstoje jedne naporne pripreme za učesnike ovog kluba.

Priredio(la):