SPORTARIJE

21.03.2015.
Nova sezona pred tuzlanskim ˝Zmajevima˝
Pred tuzlanskim Zmajevima je nova sezona, koju će započeti testiranjem za juniore i kadete 29.03.u Banja Luci, gdje će se održati i prva zvanična trka Premijer lige u ovoj sezoni. Testiranju će pristupiti dva juniora – Hamdo Halilović i Emir Gazibegović, te kadet Amel Joldić.

Tuzlarije


Trka u Banja Luci predstavlja tek početak sezone za koju su se Zmajevi pripremali tokom takmičarkse pauze, a slijede i trke u Srbiji, Hrvatskoj koje će, uz trke Premijer lige BiH biti i pripremne kako bi Zmajevi bili više nego spremni za trku "Tuzla – 25.maj" koja će se ove godine voziti 20. put po redu.

Organizaciji trke "Tuzla – 25.maj" već se ozbiljno pristupilo, te u klubu vlada mobilno stanje kako bi se ispunila sva očekivanja. Trka će se voziti u subotu, 23.05., a krenuti će iz Simin Hana, preko Kalesije, Sapne gdje će biti okretište, te nazad do Čaklovića gdje će biti brdski cilj. Trka će i ove godine obuhvatiti brdski cilj posvećen stradalom biciklisti Nebojši Petroviću.

Tuzlarije


"Organizacija i održavanje trke "Tuzla – 25.maj" su nam od izuzetnog značaja i ponosni smo što smo uspjeli zadržati kontinuitet i dovesti do održavanja ove - dvadesete po redu. Očekujemo dobar odziv biciklista iz regiona, a kako će se voziti i za Premijer ligu to naravno očekujemo i učešće većine bh.klubova", izjavio je za Tuzla Sport Hajrudin Trle, trener i sportski direktor kluba i dodao: "Mi ćemo, kao i uvijek, biti spremni - kako organizacijski tako i takmičarski. Nadamo se podršci i očekujemo dobru trku", zaključio je Trle.
Priredio(la): PRESS BK Zmaj od Bosne