SPORTARIJE

30.03.2015.
Zimsko prvenstvo BiH u plivanju
˝Jedinstvo˝ osvojilo četvrto mjesto


Proteklog vikenda tačnije 28. i 29. marta 2015. godine u Banja Luci je održano Zimsko prvenstvo BiH u plivanju za Mlađe juniore, Juniore i Seniore. Kako je riječ o zimskom prvenstvu plivalo se u malom, 25 metarskom bazenu sa 8 staza. Po službenom nastupilo je 19 klubova iz Bosne i Hercegovine a kako je riječ o otvorenom prvenstvu kao 20. klub nastupio je i plivački klub SchwimmClub im Theresianum iz Austrije. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 180 takmičara i oboren je 31 državni rekord.

Tuzlarije


Gradski Klub Vodenih Sportova JEDINSTVO je nastupilo sa 6 takmičara i to:
Rahmanović Belma, Hadžić Kajs, Begić Emir, Koprić Amar, Koprić Damir, Avdić Amar
Nakon 3 dijela takmičenja i po zbiru FINA bodova u kategoriji Juniora u ekipnom poretku GKVS JEDINSTVO je zauzelo 4. mjesto kao najuspješniji tuzlanski klub.

Od uspjeha treba izdvojiti bronzanu medalju Hadžić Kajsa na utrci 100m prsno, kao i dvije bronzane medalje štafete u sastavu Hadžić, Begić, Koprić A., Koprić D. na utrkama 4x100 i 4x200 slobodno.
Ono što nas veseli je podatak da su naši plivači, iako je tek polu sezona ostvarili prosječan napredak od 105% po čemu smo drugi klub po napredku rezultata.

Plivači nastavljaju raditi i pripremati se za predstojeću sezonu mitinga na 50 metarskim bazenima.

Takmičarima čestitamo i želimo još više uspjeha u nastavku sezone.

Škola plivanja također vrši upis novih članova a više informacija možete pronaći na www.gkvsjedinstvo.com ili na broju telefona 061 518 829.


Mirza Žabić
Šef stručnog štaba


Priredio(la):