SPORTARIJE

11.04.2015.
Centar za sport Univerziteta u Tuzli
Pregled sportskih aktivnosti u povodu Svjetskog dana zdravlja
Fakultet za tjelesni odgoj i sport, Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Univerzitetskim sportskim društvom, Unijom studenata UNTZ i USMF „Medicus” dana 7. aprila u okviru Svjetskog dana zdravlja organizovali su mnogobrojne sportsko-rekreativne aktivnosti. Studenti, zaposlenici i građanstvo takmičili su se u basketu, odbojci i malom nogometu.

Udruženje studenata Medicinskog fakulteta u Tuzli “Medicus” sa svoje strane je dalo podršku obilježavanju ovog datuma na način što su učesnicima izmjerili vrijednosti osnovnih vitalnih parametara: krvnog pritiska, broja otkucaja srca, a na osnovu dobijenih rezultata će se uraditi analiza i zaključak.

Tuzlarije
Studenti udruženja „Medicus“ učesnicima mjere pritisak


Tuzlarije


Tuzlarije
Ekipa Medicusa sa učesnicima basket lige


Odigrano prvenstvo Univerziteta u odbojci

U povodu obilježavanja svjetskog dana zdravlja, 7. 4. 2015. godine održano je 2. kolo odbojkaške lige za studente Univerziteta u Tuzli. Manifestacija je održana u prostorijama Univerzitetske dvorane.
Studenti Filozofskog fakulteta u okršaju sa studentima Medicinskog fakulteta prvi set su dobili sa rezultatom 15:11. Svojim trudom i zalaganjem studenti Medicinskog fakulteta izborili su odlučujući set, u dramatičnoj završnici seta pobjedu su odnijeli studenti Filozofskog fakulteta i time osigurali prvo mjesto na tabeli.
Rezultati odigranih utakmica: Medicina – Filozofski (11:15, 15:11, 10:12), Mašinstvo - FTOS (14:16, 15:13, 6:12), RGGF – Tehnologija (10:15, 14:16).

Tuzlarije
Detalji sa odigranih utakmica


U trećem kolu sastat će se ekipe:

1. FTOS - MEDICINSKI
2. TEHNOLOŠKI – MAŠINSTVO
3. FILOZOFSKI – RGGF


Odigrano prvenstvo Univerziteta u basketu

Ništa manje zanimljive utakmice nisu bile na prvenstvu Univerziteta u basketu. U petom kolu utakmica između studenata FTOS - a i studenata RGGF – a bila je veoma neizvjesna, RGGF je trijumfovao rezultatom 15:12. Također, veoma tijesnim rezultatom 12:11 studenti Visoke zdravstvene pobijedili su ekupu Tehnološkog fakulteta. Sa 10 koševa razlike ekipa Ekonomskog fakulteta pobijedila je studente Mašinskog fakulteta rezultatom 17:10.
Rezultati VI kola:
1. Visoka zdravstvena 21:12 Mašinski fakultet
2. RGGF 19:14 Tehnološki fakultet
3. Ekonomski fakultet 12:8 FTOS

Tuzlarije
Studenti Visoke zdravstvene, X-RAY


Parovi VII kola:
1. FTOS : MEDICINA 1
2. TEHNOLOGIJA: EKONOMIJA
3. MAŠINSTVO : RGGF
4. MEDICINA 2 : VISOKA ZDRAVSTVENA

Tuzlarije


Parovi VIII kola:
1. VISOKA ZDRAVSTVENA : MEDICINA 1
2. RGGF : MEDICINA 2
3. EKONOMIJA : MAŠINSTVO
4. FTOS : TEHNOLOGIJA

Prvenstvo Univerziteta u malom nogometu za zaposlenike

Poslije odigranog prvog kola i odmjeravanja snaga sve ekipe su se pripremale kako bi se pokazale u što boljem svijetlu. Sjajne igre drugog kola nikoga nisu ostavljale ravnodušnim. Bilo je tu zaista prelijepih golova, egzibicija, asistencija, igrač koji je izmamio najveći aplauz kod publike je dr. sc. Samir Butković, doc. prelijepim driblingom i postizanjem drugog gola donijeo pobjedu ekipi Mašinskog fakulteta protiv Edukacijsko - rehabilitacijskog fakulteta rezultatom 3 : 1.

Tuzlarije


Susret između ekipa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Pravnog fakulteta pobudio je veliko interesovanje za koje sada možemo reči da će u budućnosti to biti duel dva rivala. Obje ekipe su prikaze dobru igru, u drugom poluvremenu to je bio rijetko viđen meč sa dosta uzbuđenja, šansi i het-trikom dr. sc. Dževada Džibrića koji je donijeo pobjedu FTOS. Iako poraženi rezultatom 4:3 ekipa Pravnog fakulteta ostavila je dobar utisak i sasvim je izvjesno da se nalaze na stazi uspona.
Neriješenim rezultatom 2: 2 ekipe Tehnološkog i Prirodno matematičkog fakulteta završile su treći meč. Kako se moglo vidjeti iz ove utakmice najveća snaga ekipe Tehnološkog fakulteta je čuvar okvira gola dr. sc. Husein Keran, vanr. prof..

Tuzlarije


Ekipa Rudarsko – geološko građevinskog fakulteta savladala je rezultatom 3:1 ekipu Sudentskog centra. Ovaj put vam prestavljamo ekipu Rudarsko – geološko građevinskog fakulteta: Kemal Gutić, Izudin Bajrektarević, Zijad Požegić, Besim Demirović, Mirsad Topalović, Zvjezdan Karadžin, Elvir Babajić, Abduselam Adilović i Sanel Nuhanović.

Malonogometna revijalna utakmica

Na tragu potpisanog Sporazuma o saradnji između Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli i Sportskog društva Centralnog grijanja odigrana je revijalna malonogometna utakmica između zaposlenika navedenih firmi i na taj način obilježili Svjetski dan zdravlja. Utakmica je završena rezultatom 3:3 nakon toga se pristupilo izvođenju penala, uspješniji u izvođenju penala bili su zaposlenici Univerziteta u Tuzli.

Tuzlarije
Ekipa zaposlenika Centralnog grijanja


Tuzlarije
Ekipa zaposlenika Univerziteta u TuzliOdržano prvenstvo Univerziteta u malom nogometu za studente

07.05.2015.god završena je grupna faza Univerzitetske malonogometne lige. I ovaj put ćemo naglasiti da je svako kolo, a do sada ih je odigrano ukupno 7, dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta te da su prisutni mogli vidjeti nekoliko veoma dobrih utakmica.
Univerzitetska malonogometna liga je došla do najzanimljivijeg dijela takmičenja - "KNOCK - OUT" faze gdje će snage odmjeriti 8 ekipa u ukupno 4 utakmice/četvrtfinale koje je na programu u utorak, 14.04.2015. godine sa početkom u 17h.

Tuzlarije


Osnovni cilj obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je da kroz sportske aktivnosti se podiže svijest o uzrocima i posljedicama različitih oboljenja koja proizilaze iz nedovoljne tjelovježbe; potaknuti najprije lokalne a zatim i druge nivoe vlasti na stvaranju povoljnog okruženja za zdravo življenje. Skrenuti pažnju osobama u starijoj starosnoj dobi o kretanju kao obliku preventivnih mjera u unapređenju zdrastvenog stanja.

CENTAR ZA SPORT

Priredio(la):