SPORTARIJE

13.02.2006.
Održana sjednica Skupštine FK Sloboda
Nisu htjeli govoriti o finansijama
Uporedo sa povratkom nogometaša Slobode iz Crne Gore, u subotu je u tuzlanskom BKC-u organiziran nastavak redovne sjednice Skupštine kluba. Pored usvajanja zaključaka sa minulih zasjedanja, usvojen je i novi Pravilnik o radu Skupštine. No, apsurd je taj što delegati nisu dobili cjelokupan materijal, jer greškom nisu iskopirane stranice 9, 12 i 17, pa je nedostajuće članove za govornicom pročitao Semir Fejzić, ispred Komisije koja je usklađivala akte.

Novi Pravilnik o radu Skupštine kluba štampan je na 31 strani uz 182 člana, od kojih će neki u budućnosti biti korigirani. Novina je to što će Sloboda pored Skupštine i Upravnog odbora imati i Skupštinski kolegij koji će brojati pet članova.

Premijerligaški sudac Midhat Arnautović, podnio je pismenu ostavku na članstvo u Skupštini Slobode, jer se radi o nespojivosti funkcija, pa je na njegovo mjesto izabran Ramiz Ramadanović, predsjednik tuzlanskih "Zlatnih ljiljana". Kada je riječ o licenciranju, Ekrem Ibrić, sekretar Slobode, je rekao kako je 98 odsto papirologije dostavljeno u N/FS BiH. Trenutno nedostaje dozvola za rad finansijskog službenika, a što se tiče aspekta sigurnosti na stadionu "Tušanj" minulog vikenda su poduzete radnje na sanaciji elektroinstalacija. Ipak, o najvažnijoj stavci, finansijama, niti ovoga puta nije bilo govora. Jasno je da Sloboda neće dobiti licencu za 2007. godinu ako ne sačini plan reprograma dugovanja, a o tome šta su učinili do sada N/FS BiH očekuje informaciju najdalje do kraja februara.

(Nezavisne)

Priredio(la): V.K.