SPORTARIJE

27.04.2015.
20. Auto Rally ˝Tuzla 2015˝
Održana prva Karting trka za ovogodišnju sezonu

Tuzlarije


U sklopu 20. Auto Rally-ja "Tuzla 2015" u organizaciji Tuzlanskog auto moto kluba "Tuzamk", u nedjelju 26. aprila 2015. godine održana je i prva Karting trka za ovogodišnju sezonu. Svojim vozačkim vještinama najmlađi vozači su oduševili mnogobrojnu publiku koja ih je bodrila aplauzima.

Briljantu vožnju su pokazali svi vozači, a najviše uspjeha je imala djevojčica Melina Tučić, koja je svojom vožnjom oduševila publiku i zasluženo osvojila Zlatnu medalju.

Tuzlarije


Srebrena medalja je pripala Muhamedu Burekoviću koji je zaostao samo dvije sekunde iza prvoplasirane.

Bronzanu medalju su osvojili Amir Ajdaslić i Anis Ajdaslić. Amir je već vozio na karting trkama za Šampionat BiH ali danas je imao manjih tehničkih problema pa se morao zadovoljiti bronzanom medaljom.

Tuzlarije


Sve mlade Kartingaše nadgledao je njihov uzor i instruktor Almir Bajrić, višegodišnji Šampion BiH u Karting sportu, dobitnik Zlatne i Platinaste kacige.

Tuzlarije


AMK Tuzamk Tuzla i Karting sekcija sa svim svojim članovima, neizmjerno su zahvalni direktoru renomirane firme "Bingo", Senadu Džambiću, koji je ustupio prostor za trening Karting sekcije, pored svih silnih obaveza prisustvovao prvom treningu i upoznao se sa vozačima kluba i dao im nesebičnu podršku u daljem radu i očuvanju ovog sporta.

Š.B.

Priredio(la):