SPORTARIJE

28.04.2015.
Bekir Hodžić, golman koji „začara“ mrežu
Go je siguran kad ga ja čuvam!
Bekir Hodžić, mladi je golman sa velikim rezultatima u svojoj sportskoj karijeri. Iskusan je čuvar mreže u Malonogometnom klubu „Bosna Kompred“ sa kojim je ušao u Premijer ligu i reprezentativac je u futsalu, dvoranskom odnosno malom fudbalu. Nakon što je promjenio nekoliko klubova poput Slavena Živinice, Slobode Tuzla i tojšićke Sloge, Hodžić je već dvije godine član tuzlanskih dobro uigranih malonogometaša.

Tuzlarije


„Mlada ekipa i isti sportski cilj, a to je osvajanje Kupa BiH, svakako su dobitna formula kojom se naš tim razlikuje od drugih i zbog čega je tako uspješan u ovom sportu. Ono što me čini ponosnim jeste činjenica da sam sa 20 godina bio prvak Federacije BiH u malom nogometu, a potom je uslijedio i poziv u reprezentativnu ekipu što je san svakog sportiste“, priča nam Bekir.

Na svoje rezultate je s pravom ponosan, a igrači nemaju puno briga kada je on na mreži. Malo je, kažu, toga što Bekir ne odbrani. Znaju to i igrači suparničkih timova zbog čega Bekirove vještine znato doprinose odličnim rezultatima matičnog kluba.

„San svakog igrača je da svoj trud naplati tako bih i ja volio da sam sportista čiji su transferi dovoljni za pristojan život njegove porodice. To se obično vezuje za fudbal, dok je sa futsalom situacija nešto drugačija. Ipak, braniti u Tuzli, gdje je publika odlična i zna da cijeni svaki odbranjeni go je zaista fantastičan elan da budete još bolji“, pun je riječi hvale Bakir za navijače u Mejdanu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Svjestan je da golmanovu grešku niko ne može popraviti i da se njegova loša forma ne može prikriti kao što je to slučaj sa pojedinim igračima i njihovim pozicijama na terenu. Pozitivne kritike ga motivišu i tu vidi prostor za svoje napredovanje. Volio bi da jednoga dana njegov talenat naslijedi sin sa kojim rado provodi svoje slobodno vrijeme kojeg, uz sve obaveze, i nema previše.

Dobra organizacija, rad i posvećenost onome što se voli ne mogu biti nezapaženi, mišljenja je naš sagovornik o kojem ćemo svakako čuti još puno toga jer sportsku karijerijeru temeljito gradi.

B.K.

Priredio(la):