SPORTARIJE

24.05.2015.
Održan 18. Memorijalni međunarodni šahovski turnir ˝Kapija˝
Pobjednik Slavko Rosić
Na 18. Memorijalnom međunarodnom šahovskom turniru "Kapija", održanom 24. maja 2015. godine, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla u motelu "Rudar" u Tuzli, nastupilo je 99 igrača iz Hrvatske, Njemačke, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tuzlarije


Nakon što je pozdravio učesnike i zahvalio im se na dolasku, direktor turnira Šefko Hamzić pozvao je sve učesnike i gledaoce da, u skladu s vlastitim običajima, odaju poštu tragično stradaloj omladini našeg grada, u zločinačkom granatiranju 25. maja 1995. godine.

Odigrano je 9 kola po švicarskom sistemu uz tempo igre od 10 minuta po igraču i primjenu FIDE pravila za ubrzani šah. Pobjednik 18. Memorijalnog međunarodnog turnira "Kapija" je Slavko Rosić iz Brčko Distrikta sa osvojenih 7, 5 poena.

Tuzlarije


Novčane nagrade osvojili su sa 7 poena Andrija Obad (ŠK "Inzio-Tušanj") iz Tuzle, Enes Trumić iz Banovića, Zoran Đurić iz Srbije, Adis Mumanović i Muhamed Omerčić, obojica iz Srebrenika. Po 6, 5 poena osvojili su Dobrisav Stojanović iz Bratunca, Igor Iveljić (ŠK "Inzio-Tušanj") iz Tuzle, Zoran Ljikar i Radoslav Babić, obojica iz Hrvatske.

Tuzlarije


Turnir je uspješno organizirao Šahovski klub "Inzio-Tušanj" iz Tuzle. Sudili su Boris Budimir, Mustafa Redžepović, Šefko Hamzić i dr. Alija Mujkanović. Nagrade je uručio Almir Mešić, direktor "Galax Security – Galax Elektronik" doo Jelah. Menadžment i osoblje motela "Rudar" iz Tuzle i ovoga puta su bili uzorni domaćini.

FOTO GALERIJA


Boris Budimir

Priredio(la):                

smrtovnice