SPORTARIJE

20.05.2015.
Ove sedmice
Modrac u znaku sportskog ribolova
Tuzlarije


Grad Tuzla, Lukavac i jezero Modrac ovog vikenda ugostit će najbolje bosansko-hercegovačke ribolovce. Oni će se u okviru 3. i 4. kola Premijer Lige, boriti za mjesto u reprezentaciji Bosne i Hercegovine i nastup na Svjetskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Sloveniji. Takmičenje će se održati na stazi "Plaža" sa lukavačke strane, u organizaciji SRD "Rudar-Kreka"-Tuzla i "Smuđ" Lukavac.

Tuzlarije


Zvanični treninzi će se održati u četvrtak i petak, a u subotu i nedelju organizatori pozivaju sve ljubitelje ribolova da dođu i pogledaju najbolje BiH ribolovce. Alija Filipović i Đug Muris trenutno zauzimaju 2. i 5. mjesto i na najboljem su putu da izbore dres sa državnim grbom. Poslijednje tri godine reprezentacija BiH i reprezentativci BiH, po kvaliteti su u užem krugu favorita za osvajanje medalje na Svjetskim prvenstvima (7. i 8. mjesto ekipno i 4. pojedinačno).

Tuzlarije


Jezero Modrac je jedna od najatraktivnijih europskih staza na kojoj se održavaju najprestižnija međunarodna takmičenja i koja po mišljenju vrhunskih svjetskih takmičara i čelnika FIPS-e, zadovoljavaju najstrožije tehničke kriterije za organizaciju najvećih svjetskih smotri ribolovaca (infrastruktura, aerodrom, komunikacije, smještajni kapaciteti-hotelski i privatni, bogatstvo ribljeg fonda, realnost staze .....). Mišljenja svih iz Europe koji dođu na Modrac je da imamo u Modracu veliko bogatsvo kojega nismo ni svjesni. Čuvajmo naše blago.


Muris Đ.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba