SPORTARIJE

18.05.2015.
Članovi AK “Sloboda-Tehnograd” uspješni na Ekipnom prvenstvu BiH

U subotu 16. maja na terenima Kamberović polja u Zenici održano je “EKIPNO PRVENSTVO BIH ZA SENIORE I SENIORKE” na kome su nastupili i atletičari-ke AK “Sloboda-Tehnograd” u muškoj i ženskoj konkurenciji gdje, koje je ujedno poslužilo i selektorima ženske i muške atletske reprezentacije Kadi Delić-Selimović i Nebojši Matijeviću da izaberu sastav seniorske atletske reprezentacije BIH koja će nastupiti na “ I EVROPSKIM IGRAMA – BAKU 2015” u okviru kojih će se održati i Timsko evropsko prvenstvo.

Tuzlarije


Muška ekipa AK “Sloboda-Tehnograd” osvojila je III mjesto sa osvojenih 31 bodom, ispred AK “Borac” koji je osvojio 32 boda, te pobjednika Ekipnog prvenstva BIH AK “Zenica” koji je osvojio 38 bodova.
U pojedinačnim disciplinama prva mjesta osvojili su MAHIR KURTALIĆ u disciplinama 110 m prepone i skoku u dalj, ANES HODŽIĆ u troskoku i štafeta 4x100 m (Ervin Rahmanović, Željko Mišanović, Rusmir Malkočević i Mahir Kurtalić),
II mjesta osvojili su AMEL HADŽIĆ u trci na 800 m i ALEKSANDAR DALIĆ u trci na 3000 m stipl, dok su III mjesta osvojili RUSMIR MALKOČEVIĆ u trci na 400 m EMIR HADŽIMEHMEDOVIĆ u trci na 3000 m.

Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić, Ervin Rahmanović I Željko Mišanović – 4X100 m – I mj AK “Sloboda-Tehngrad” III mjesto u konkurenciji seniora-ki - Zenica 2015

AK “SLOBODA-TEHNOGRAD” u ženskoj konkurenciji je također osvojila III mjesto sa osvojenih 29 bodova, iza AK “GLASINAC” čije su takmičarke osvojile 32 boda, te pobjednice osvajačice AK “BORAC” koje se osvojile 44 boda.
U pojedinačnoj konkurenciji I mjesta osvojile su: MELIKA KASUMOVIĆ u troskoku, RAHIMA ZUKIĆ u trci na 3000 m stipl, II mjesta osvojile su RAHIMA ZUKIĆ u trci na 3000 m, EDISA DEMIROVIĆ u bacanju kugle, MELISA HASANBAŠIĆ u trci na 100 m prepone.

Tuzlarije


III mjesta osvojile su MELIKA KASUMOVIĆ u skoku u dalj, MUBINA HASANBAŠIĆ u trci na 400m I EDISA DEMIROVIĆ u bacanju diska.


Press konferencija povodom odlaska u Baku


Tuzlarije


Nakon završenog takmičenja selektori Kada Delić-Selimović I Neboja Matijević odredili su sastav seniorske atletske reprezentacije za I EVROPSKE IGRE – BAKU 2015 u okviru kojih će biti i Timsko prvenstvo Evrope, gdje su iz AK “Sloboda-Tehngorad” izabrani: MAHIR KURTALIĆ - 110 m prepone, RUSMIR MALKOČEVIĆ – 400 m pr, ANES HODŽIĆ – troskok, MELIKA KASUMOVIĆ- troskok, RAHIMA ZUKIĆ – 3000 M stipl.

Polazak za Baku predviđen je za 17 juni, takmičenje u atletici je 21-22 juna.
Uz ekipu AK “Sloboda-Tehnograd” u Zenici su bili I članovi Udruženja “MEDICUS” sa Medicinskog fakulteta koji su pružali zdravstvenu pomoć takmičarima-ka, kojima se ovom prilikom iskreno zahvaljujemo.
Press služba Kluba:

Amel Dedić

Priredio(la):