SPORTARIJE

11.05.2015.
Klub borilačkih sportova ˝ORKKA˝ Lukavac
Dvije titule prvaka države i jedno treće mjesto
U subotu 09.05.2015 godine, u sportskoj dvorani univerziteta u Banja luci, održano 22 državno prvenstvo za djecu uzrasta od 11 do 14 godina. Na ovom državnom prvenstvu učešće je uzelo 453 takmičara iz 70 karate klubova.

Tuzlarije
Muratbašić Haris


Klub borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac je nastupio sa 8 takmičara u pratnji trenera Željka Zombre, te ostvario odličan uspjeh, osvojivši 2 titule prvaka države i jedno treće mjesto. Titulama prvaka države i zlatnim medaljama, te sigurnim statusom reprezentativaca BiH, okitili su se Muradbašić Haris u kategoriji borbe dječaci 13 godina -55 KG, i Bećirović Belma u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG. Bronzanu medalju je osvojila Đulić Šejla također u kategoriji borbe djevojčice 14 godina -54 KG.

Tuzlarije
Belma Bećirević Đulić Šejla


Bitno je spomenuti da je ovaj uspjeh kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, na ovom državnom prvenstvu uz malo sportske sreće mogao biti i još sjajniji, jer su se takmičari ovog kluba u čak 5 kategorija plasirali u polufinale, nakon čega su izgubivši u mečevima za finale, nažalost poraženi i u mečevima za 3 mjesto i tako ostali bez medalje ali ipak ostvarivši zapažen plasman na 5 mjesto, a oni su: Čajić Halima borbe, Bandić Nedim kate, Husić Benjamin i u katama i u borbama, te Đozić Emrah borbe. U narednom periodu, članove kluba borilačkih sportova "ORKKA" Lukavac, koji su izborili svoje mjesto u reprezentaciji BiH, očekuje balkansko prvenstvo koje će se krajem mjeseca Maja održati u Herceg Novom (Crna Gora).

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba