SPORTARIJE

11.05.2015.
Međunarodni plivački miting ˝McDonald’s Lima kup˝
Uspješan nastup plivača PK ˝Zmaj - Alpamm˝ u Osijeku

U subotu 09.05.2015. održan je 14. Međunarodni plivački miting "McDonald’s Lima kup" u Osijeku u organizaciji P.K. "Osijek Žito". Plivalo se na malom bazenu (25m), sa 6 staza i poluelektronskim mjerenjem, uz potporu 2 suca mjeritelja vremena po stazi, te su rezultati službeni. Nastupilo je 180 takmičara iz 11 klubova i 3 države: Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina.

Tuzlarije


P.K.´´Zmaj-Alpamm´´ je učestvovao sa 23 takmičara (8 djevojčica 15 dječaka): Sara Bajraktarević, Amina Hadžimehmedović, Džejlana Hasanović, Mila Hrustić, Asja Imširović, Ena Isić, Asja Merdić, Amina Osmanović, Harun Bajramović, Leo Dedić, Kenan Dračić, Sanjin Građankić, Azur Halilović, Vedad Halilović, Emir Jusičić, Danis Karahodža, Teo Pajić, Arslan Pezić, Adnan Sarajlić, Ahmed Sarajlić, Emir Šabanović, Faris Škahić i Azur Žabić.

Tuzlarije


Svi takmičari su popravila svoja najbolja vremena, a najbrži su se okitili medaljama:

• Mila Hrustić (‘04) u kategoriji 2004 godišta osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u disciplini 50 metara prsnim stilom.

• Teo Pajić (‘05) u konkurenciji 2005 godišta osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju na 50 metara prsnim stilom.

Nekim od naših najmlađih takmičara koji su završili obuku u školi plivanja i prešli u takmičarsku sekciju ovo je bilo prvo takmičenje, te su pokazali zavidne plivačke vještine i veliki talenat što nas kao klub jako raduje i pokazuje da smo na dobrom putu stvaranju novih mladih šampiona.

Za sve one koji još uvijek ne znaju plivati pozivamo ih da se prijave u našu školu plivanja ´´Zmajček´´ koja svoje treninge održava tokom cijele godine srijedom i petkom od 17:30-18:30 i nedjeljom od 09:30-10:30 sati, a možete nam se obratiti i putem telefona 061/185-391, putem emaila pkzmaj@gmail.com, a sve dodatne informacije možete naći na našoj web stranici www.pkzmaj.com ili naš pronaći putem našeg facebook profila Plivački Klub Zmaj- Alpamm.


Trener P.K.Zmaj-Alpamm
Haris Hasić

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba