SPORTARIJE

10.05.2015.
Plivači ˝Slobode˝ bogatiji za pehar, tri zlata, tri srebra i jednu bronzu
Tuzlarije
Melika Kovčić, Nikolina Iličković, Alen Stijepić, Danijel Iličković, Tarik Džafić, Kiram Brčaninović, Tarik Brčaninović


Plivači "Slobode" doputovali su u Tuzlu sa peharom i sedam medalja iz Osijeka, gdje se održavao 14. McDonald´s Lima kup 2015. Organizator mitinga je Plivački klub "Osijek Žito", koji je dana 09.05.2015. godine ugostio plivače na gradskom dvadesetpet metarskom bazenu. Na ovom međunarodnom plivačkom mitingu učestvovali su klubovi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine sa negdje oko 170 takmičara podjeljenih u četiri starosne kategorije.

Plivači su se takmičili u četiri discipline (delfin, leđa, prsa, kraul)prva tri mjesta u svakoj kategoriji i svakoj disciplini nagrađena su medaljama. Organizator je nagradio 4 najuspješnijih plivača i 4 plivačice u svakoj kategoriji, prema zbroju isplivanih vremena u četiri discipline 50m delfin + 50m leđno + 50m prsno + 50m kraul.

Tuzlarije
Najuspješniji plivači - A kategorija


- Melika Kovčić (2002 god.) u A kategoriji, osvojila je tri zlata na 50m delfin, 50m leđa, 50m kraul i jedno srebrno na 50m prsno.Samim zbirom isplivanih vremena u četiri discipline podigla je pehar, kao najuspješnija plivačica u svojoj najstarijoj kategoriji.

- Alen Stijepić (2002 god.) u A kategoriji, penjao se na postolje tri puta.Alen je osvojio dvije srebrne medalje u disciplinama 50m leđno i 50m kraul i jednu bronzu na 50m prsno.

Tuzlarije
Alen Stijepić - srebro na 50m leđno


- Nikolina Iličković (2002 god.) je u svojoj A-kategoriji, zauzimala pozicije koje su je malo dijelile da se popne na postolje i uzme medalju na ovom mitingu.

- Danijel Iličković (2004 god.) je plivao u kategoriji C, gdje mu je trebalo malo sportske sreće da osvoji bronzu na 50m prsno.Ovako je završio na cetvrtom mjestu.

- Tarik i Kiram Brčaninović, kao i najmlađi plivač kojeg je Sloboda povela na ovaj miting, Tarik Đafić, pokazali su da veoma dobro rade i to se vidjelo na ovom mitingu gdje su popravljali vremena u svim disciplinama.

Plivački klub "Sloboda"Tuzla
Trener:Gotovušić Emir

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba