SPORTARIJE

02.06.2015.
Održana sjednica Skupštine FK Sloboda
Da li će Kemal Kurević biti novi predsjednik Skupštine?
Tuzlarije


U prostorijama Privredne komore TK jučer je održana sjednica Skupštine FK Sloboda. Sjednici je prisustvovalo 26 delegata, a iako se očekivalo da će se razmatrati sve tačke dnevnog reda, to se nije desilo, pa će se taj posao obaviti naredne srijede (10. juni) kada je od 17 sati zakazana nova sjednica.

Samo otvaranje današnje sjednice proteklo je u dvosatnim raspravama prije nego što se uopšte glasalo za dnevni red.

Tuzlarije


Najduža rasprava vodila se oko tačke dnevnog reda koja se ticala imenovanja predsjednika Skupštine Kluba.

Na kraju je Mirsad Muharemagić obznanio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika, a nakon što je izglasan prijedlog o donošenju statutarne odluke da se može imenovati vršilac dužnosti prvog čovjeka Skupštine, za tu poziciju je izabran Zlatan Begić.
Tuzlarije


Begić će tu dužnost obavljati do naredne sjednice kada će se u članstvo izabrati Kemal Kurević, te imenovati za novog predsjednika Skupštine FK Sloboda.

Skupštinari su jednoglasno verifikovali i Upravni odbor Kluba u sastavu: Azmir Husić (predsjednik), Amer Karabegović (potpredsjednik), Saša Vugdalić, Ekrem Ibrić i Dragan Iširlija. UO je verifikovan uz zaključak da se do naredne sjednice provjeri mogući sukob interesa vezan uz verifikaciju Ekrema Ibrića koji obavlja funkciju generalnog sekretara Kluba.

Tuzlarije


Jednoglasno je usvojena i informacija o licenciranju za sezonu 2015/16, a pismenu potvrdu N/FS BiH da je Klub dobio licencu v.d. predsjedniku Skupštine Begiću dostavio je predsjednik UO Husić.

Razmatranje Izvještaja o radu UO u 2014. godini odgođeno je za narednu sjednicu kako bi se dopunio finansijski izvještaj. Usvojen je i prijedlog da se Izvještaj o radu Omladinskog pogona razmatra naredne srijede. Tu tačku dnevnog reda do naredne sjednice bi temeljitije trebali pripremiti predsjednik Azmir Husić, koordinator Sakib Malkočević i ostali članovi Omladinskog pogona. Na sljedećoj sjednici će se razmatrati i nacrt Projekta "Zlatna karika".

Osim tačaka dnevnog reda, veću diskusiju izazvala je ranije objavljena informacija prema kojoj je predsjednik UO Azmir Husić finansijskim pozajmicama pomogao Klub. Husić je na "potezanje" tog pitanja Skupštini dostavio pismenu izjavu u kojoj stoji da uložena novčana sredstva neće potraživati nazad osim ukoliko se Klub privatizuje ili postane dioničko društvo, što je izazvalo pozitivne reakcije skupštinara.

Tuzlarije


Među konstruktivnim prijedlozima svakako vrijedi izdvojiti onaj Zlatana Begića koji je naglasio da u skladu sa statutarnim odredbama podhitno treba formirati sve klupske organe kako bi se spremno krenulo na put ka ozdravljenju i razvoju Kluba.

Nažalost, u pojedinim momentima sjednicu su obilježile i scene koje ne priliče najvišoj instanci jednog sportskog kolektiva. Dobacivanja, galama, optužbe bez argumenata, izostanak komunikacije i dijaloga, napuštanje od strane pojedinih delegata nešto je što hitno mora postati prošlost kada su u pitanju sjednice Skupštine FK Sloboda.

Priredio(la): fksloboda.ba                

Osmrtnicama ba