SPORTARIJE

08.06.2015.
Medicina prva na prvenstvu Univerziteta u Tuzli u odbojci
Dana 2.6.2015. godine odigran je play off odbojkaškog prvenstva Univerziteta u Tuzli za studente/ice. Najprije ćemo reči da je učestvovalo šest prijavljenih ekipa, odigralo se pet kola a prvočetiri plasirane na tabeli izborili su učešće u play off- u.

Tuzlarije


S ozirom kada je ekipa Mašinstva saznala da prvu utakmicu igra sa jednim od favorita ekipom Filozofije nije se ni pojavila, tako da su snage okušali ekipe:

• Tehnološkog fakulteta,
• Filozofskog fakulteta i
• Medicinskog fakulteta.

Prva utakmica između Tehnologije i Filozofije bila je veoma neizvjesna, u oba seta sa 15:12 Tahnolozi su savladali ekipu Filozofije kojima očito nije bio njihov dan.

I Medicina je trijumfovala nad Filozofijom sa ubjedljivijom razlikom nego što je Tehnologija. Prvi set je završen sa 15:9 dok su u drugom setu pobijedili sa 15:10 što je bilo dovoljno da se sastanu sa ekipom Tehnologije i bore za prvo mjesto.

Treća utakmica je zapravo bila finale, pobjednik iz te utakmice uzima prvo mjesto, što je i razlog da se da maksimalno zalaganje. Ekipa Medicine je Tehnologe bez velikih poteškoća dobila prvi set sa 15:8, u drugom je bilo veoma dramatično, Tehnolozi su nadljudskim naporima uspjeli dobiti drugi set sa rezultatom 15:13 što im je omogućilo da nastave borbu za eventualno prvo mjesto. Treći odlučujući set dobila je Medicina rezultatom 15:10 i tako postala prvak prvenstva Univerziteta u Tuzli u odbojci za studente/ice. Pobjednicima su uručene i nagrade od sponzora Fitnes by Jasko (za djevojke besplatan aerobic program, satovi) i besplatan boravak u Sarajevu kada se budu održavali sportski susreti od sponzora Unije studenata UNTZ.

Konačan poredak:
1. ekipa Medicinskog fakulteta,
2. ekipa Tehnološkog fakulteta,
3. ekipa Filozofskog fakulteta.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba