SPORTARIJE

08.06.2015.
Malonogometna lige za zaposlenike UNTZ
FTOS – Mašinstvo 3:5

FTOS je u desetom kolu izgubio sa 5:3 od jakih i spretnih Mašinaca. Nakon poraza od RGGF – a u sljedio je i ovaj poraz koji je FTOS koštao drugog mjesta na tabeli. FTOS nije uspio parirati Mašincima koji su pokazali zavidno nogemetne sposobnosti i vještine.

Tuzlarije


U 3. minuti Muris Đug sa pola terena razornim udarcem pogađa stativu, Mašince to nije uplašilo u sljedećem napadu asistencija Elvedina Trakića prema Samiru Butkoviću urodila je plodom i zatresa se mreža FTOS. Sa ništa manje snage u odnosu na Đuga pokušao je i Tarik Huremović ali neprecizno. Mašinci vrše presing koji se isplatio, u 7. minuti Edis Nasić postiže drugi pogodak. Tada se već osjetila nervoza u ekipi FTOS, stvar u svoje noge preuzima Tarik Huremović koji sa pola terena strahovitim udarcem postiže pogodak.

Iznenađenje u ekipi Mašinaca je definitivno Elvedin Trakić koji u 9. minuti postiže treći pogodak što je i rezultat prvog poluvremena.

Tuzlarije


U drugom poluvremenu Huremović dobija žuti karton zbog grubog starta. Trakić prilikom izvođenja kornera asistira Butkoviću i u 2. minuti postiže četvrti gol za Mašince, nakon toga Trakić postiže i peti pogodak.

FTOS izvršio je presing što je rezultiralo dva gola, jedan je postigao Dževad Džibrić drugi Tarik Huremović.

FTOS će imati dovoljno vremena da analiziraju dosadašnje utakmice kako bi se borili za prvo mjesto na tabeli u sljedećoj sezoni.

Zaostala utakmica između Filozofije i Ekonomije 3:2

Bila je ovo zanimljiva i dinamična utakmica, dosta neiskorištenih šansi i sa jedne i sa druge strane, pet pogodaka. Ali krenimo redom. U trećoj minuti Eldin Karić dovodi Filozofe u vodstvo koje nije dugo trajalo, u 4. minuti Ekonomija izjednačava. Sa rezultatom 1:1 završilo se prvo poluvrijeme.

U drugom poluvremenu moglo se vidjeti dosta više šansi ali nažalost neiskorištenih. U 3. minuti Izet Šabotić pred golom Ekonomista sjajno se snašao, najprije napravio fintu a zatim strahovitim udarcem, ljevicom pospremio loptu u mrežu.

Ekonomisti su izvršili presing što je rezultiralo golom Božić Dragana. Eldin Karić postiže pogodak u 8. minuti i donosi Filozofiji nova tri boda.
Tuzlarije


Filozofija pojačana Mirzom Mehmedovićem

Utakmica desetog kola 2.6.2015. godine odigrana je između ekipa Filozofije i PMF- a. Da Filozofija ima ozbiljne ambicije za narednu sezonu govori nam i to da su se pojačali Mirzom Mehmedovićem. Filozofija je imala vrhunsku predstavu, izvrsno je ušla u utakmicu i u naletu prilika preko Mirze Bašića povela u 3. minuti. Sve do pete minute Filozofija stvara šanse kada Bašić ponovo postiže pogodak. Nije prošlo puno vremena kada se mreža PMF još dva puta zatresla.

PMF se ne predaje već u kontra napadima traže svoju šansu, u 9. minuti Smajić Sabahudin nadmudrio je odbranu Filozofije i postiže pogodak. Filozofija se nije štedila u drugom poluvremenu, usljedila je artiljerija Bašića i ostalih prema golu PMF - a i postizanje još pet golova. Dženan Saračić je ublažio poraz PMF – a postigavši pogodak, dok je konačan rezultat 9:2.

Neizvjesno 4. mjesto za Tehologiju

U desetom kolu malonogometne lige za zaposlenike UNTZ ekipa Tehnologije pokazali da sa ponosom mogu nositi boje najstarijeg fakulteta na UNTZ.

U utakmici koja je malo o čemu odlučivala, Tehnologija je postigla puni učinak i pokazala da je mnogo kvalitetnija ekipa od Studentskog centra. Studentski centar je imao par dobrih šansi koje nije realizovao.

Tehnolozi ovom pobjedom sa 5:1 učvrstili su svoje 4. mjesto na tabeli. Račune im može pobrkati pobjeda Filozofije koja je izuzetno motivisana protiv RGGF-a. Pobjeda Filozofa u sljedećem kolu može Tehnologe spustiti na peto mjesto.

Tabala nakon odigranog 10.kola

Tuzlarije


PAROVI POSLJEDNJEG XI KOLA
1. TEHNOLOGIJA : EKONOMIJA
2. RGGF : FILOZOFIJA
3. ERF : PMF
4. PRAVO : STUDENTSKI CENTAR
5. FTOS : MAŠINSTVO (REVIJALNA UTAKMICA

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba