SPORTARIJE

15.06.2015.
Završen 20. Memorijal “Samir Ikinić”:
Tom Cat odbranio naslov
Tokom vikenda na stadionu “Kalinovac” u Gornjoj Tuzli održan je 20. Memorijalni malonogometni turnir koji je za ovu priliku okupio 13. ekipa sa područja našeg grada.

Igralo se po kup sistemu na ispadanje a najviše znanja i nogometnog umijeća pokazala je ekipa Tom Cat Tuzla koja je odbranila prošlogodišnji naslov, savladavši u finalu ekipu “Sake”, nakon boljeg izvođenja penala. Regularni dio utakmice završen 1:1.

Tuzlarije


Najprijatnije iznenađenje turnira je ekipa “aktuelno.ba”, koja je u utakmici za treće mjesto savladala favorizovanu ekipu “Megaluxa” sa 1:0.ekipa koja je na putu do polufinala izbacila još ekipe “Googla” te ekipu “Vakum”.

Konačan poredak:

1. Mjesto Tom Cat

2. Mjesto TR Sake

3. Mjesto Aktuelno.ba

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Husein Borić iz ekipe “TR Sake”, Fer play igrač je Rizahudin Terzić iz ekipe “Aktuelno.ba”, najbolji golman je Boris Radovanović “Tom Cat”, a najbolji strijelac turnira je Sedin Ibrahimović. Fer play ekipa je OKP PU Tuzla.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Nakon svih odigranih utakmica za najbolje pojedince i ekipe organizator je obezbijedio vrijedne novčane i druge nagrade.

S.P.

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba