SPORTARIJE

18.06.2015.
Gužva i na vrhu i na dnu tabele


Dana 9.6.2015. godine održano je posljednje 11 kolo malonogometne lige za zaposlenike ćime je i zvanično završeno prvenstvo. Naglasit ćemo da je učestvovalo deset ekipa sa različitih fakulteta i da su sve utakmice odigrane fer play. Liga je donosila mnoga iznenađenja, sa dosta golova, igrao se ofanzivni fudbal.

Tuzlarije


Tuzlarije


Od dominacije FTOS, uključivanje Filozofskog fakulteta, nesretnog ERF- a, genijalnosti RGGF- a, povratak Mašinaca, to su samo neke crte po kojima ćemo pamtiti prvo prvenstvo Univerziteta u Tuzli za zaposlenike u malom nogometu.

Kad u posljednjem kolu zaigra tim (Filozofija) koja je olako shvačena od strane RGGF – a desi se da Rudari moraju „spakovati kofere“ i prvo mjesto prepustiti Mašincima. Naime, Rudarima je odgovarao i nerješen rezultat da se zadrže prvi na tabeli. Filozofi nevjerovatno motivisani pobjedom zauzimaju vrlo dobro četvrto mjesto.

Tuzlarije


Rezultati 11 kola:
1. TEHNOLOGIJA 1 : 1 EKONOMIJA
2. PRAVO 4 : 2 STUDENTSKI CENTAR
3. ERF 2 : 1 PMF
4. RGGF 1 : 2 FILOZOFIJA
Konačan poredak prvotriplasirane ekipe:
1. Mašinski fakultet,
2. Rudarsko geološko – građevinski fakultet
3. Fakultet za tjelesni odgoj i sport


TuzlarijeTakođer su uručene i nagrade za najboljeg strijelca, igrača, golmana i najastarijeg igrača.
- Najbolji strijelac sa 31 pogotkom je Dževad Džibrić (FTOS)
- Najbolji igrač, Samir Butković (Mašinstvo)
- Najbolji golmani, Smail Slijepčević (Filozofija) i Kemal Gutić (RGGF)
- Najstariji igrač, Izet Beširović (Filozofija)
Veliko interesovanje učesnika u malonogometnoj ligi pokazatelj je da je ovaj projekat opravdao očekivanja i da će u budućnosti biti unaprjeđen. Centar za sport Univerziteta u Tuzli pokrenut će incijativu formiranja malonogometne lige za zaposlenike svih javnih Univerziteta u BiH a sve u cilju druženja, povezivanja i stvaranje navika zdravih stilova življenja.

Priredio(la): Centar za sport                

Osmrtnicama ba