SPORTARIJE

22.06.2015.
Rahima Zukić treća na Evropskim olimpijskim igrama u Bakuu
Tuzlarije


Jučer, 21. juna, u Bakuu su na Evropskim olimpijskim igrama, u okviru kojih se održava i Evropsko timsko atletsko prvenstvo – III liga, svoj nastup imali i atletičari-ke AK "Sloboda-Tehnograd", Rahima Zukić u trci na 3000 m stipl, Melika Kasumović u troskoku i Rusmir Malkočević u trci na 400 m prepone.
Najvrijedniji rezultat u ženskoj konkurenciji ostvarila je Rahima Zukić koja je u trci na 3000 m stipl osvojila III mjesto.

Tuzlarije


Najveće iznenađenje za selektora muške atletske reprezentacije Nebojšu Matijevića svakako je nastup Rusmira Malkočevića koji je u trci na 400 m prepone postavio novi juniorski državni rekord sa rezultatom 53:59 s, čime je ispunio normu za nastup za Juniorsko prvenstvo Evrope osvojivši I mjesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, što mu je na kraju donijelo V mjesto u sveukupnom plasmanu u trci na 400 m prepone.

Tuzlarije


Melika Kasumovic je nastupila u troskoku i sa daljinom od 11, 53 cm osvojila je 11 mjesto.

Nakon prvog dana Bosna i Hercegovina se nalazi na VI mjestu. Najvrednije plasmane u muškoj konkurenciji ostvarili su Hamza Alić, koji je osvojio I mjesto u bacanju kugle i Borislav Dragoljević u trci na 400 m, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja Rahima Zukić koja je osvojila III mjesto u trci na 3000 m stipl, zatim Lucia Kimani koja je osvojila IV mjesto u trci na 3000 m, Aleksandra Vidović koja je bila IV u bacanju koplja.

Tuzlarije


Danas se očekuju nastupi naših atletičara Mahira Kurtalića u trci na 110 m prepone, Anesa Hodžića u troskoku i Rusmira Malkočevića u trci štafete 4x400 m.


PRESS SLUŽBA KLUBA
Amel Dedić

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba