SPORTARIJE

23.06.2015.
Izvanredni rezultati članova AK „Sloboda – Tehnograd“ u Bakuu
Dva državna rekorda i ispunjena norma za EP
Tuzlarije


Drugog dana takmičenja u Bakuu na Evropskim olimpijskim igrama u okviru kojih se održava i Evropsko Timsko atletsko prvenstvo – III liga svoj nastup imali su atletičari AK „Sloboda-Tehnograd“ Mahir Kurtalić, Rusmir Malkočević i Anes Hodžić.

Tuzlarije


Prvi je nastupio Mahir Kurtalić koji je osvojio III mjesto u trci na 110 m prepone istrčavsi svoj lični rekord u vremenu od 14, 43 s, što je samo 7 stotinki slabije od norme za nastup na Evropskom prvenstvu za mladđe seniore.

Nakon postavljenog državnog juniorskog rekorda u trci na 400 m prepone i ostvarene norme za nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu, Rusmir Malkočević je u štafeti 4x400 m u sastavu sa Semirom Avdićem, Borislavom Dragoljevićem i Amelom Tukom osvojila II mjesto i postavila novi seniorski rekord Bosne i Hercegovine sa rezultatom 3:10, 50 s.

Tuzlarije


Nas treći reprezentativac Anes Hodžić nastupio je troskoku gdje je osvojio 11 mjesto sa daljinom od 13, 51 m, što je njegov lični rekord.

Nakon oba dana takmičenja atletska reprezentacija BIH je zauzela VI mjesto sa osvojenih 336 bodova, ostvareno je 10 plasmana među troje najbolje plasiranih, postavljen je jedan seniorski i jedan juniorski rekord, ostvarene dvije norme za nastup na Evropskom juniorskom i Evropskom mlađeseniorskom prvenstvu Evrope.

Tuzlarije


O samom nastupu članova AK „Sloboda-Tehnograd“ selektorica ženske atletske reprezentacije BIH Kada Delić-Selimović i šef stručnog štaba Kluba Vinko Galušić, koji je bio i trener atletske reprezentacije BIH su istakli:

„Ponosni smo što smo bili dio ovakvih dobrih rezultata, pogotovo naših reprezentativaca Mahira Kurtalića, Rusmira Malkočevića, Anesa Hodzića, Rahime Zukić i Melike Kasumović, gdje su od ukupno 10 ostvarenih plasmana među prvo troje najbolje plasiranih naši takmičari osvojili tri plasmana i to Rusmir Malkočević u trci na 4x400 m koji je osvojio II mjesto, Mahir Kurtalić u trci na 110 m prepone osvojivši III mjesto i Rahima Zukić koja je u trci na 3000 m stipl osvojila III mjesto.
Atletska reprezentacija BIH se danas vraća u BiH.

PRESS SLUŽBA KLUBA
Nermin Alibašić

Priredio(la):                

Osmrtnicama ba