SPORTARIJE

25.06.2015.
Članovi AK ˝Sloboda-Tehnograd˝ vratili se iz Bakua
Jedno od najuspješnijih takmičenja u zadnjih desetak godina
Članovi AK "Sloboda-Tehnograd" vratili su iz Bakua sa Evropskih olimpijskih igara gdje je nastupilo petero naših reprezentativaca – Rusmir Malkočević, Mahir Kurtalić, Anes Hodzić, Rahima Zukić i Melika Kasumović, kao i dvoje trenera Kada Delić-Selimović selektorica ženske atletske reprezentacije i Vinko Galušić trener reprezentacije.
Ovo takmičenje je za članove AK "Sloboda-Tehnograd" bilo jedno od najuspješnijih u zadnjih 10–tak godina, sa kojeg su se vratili sa osvojena tri treća mjesta, jednim seniorskim drzavnim rekordom, jednim juniorskim drzavnim rekordom i ispunjenom normom za nastup na Evropskom prvenstvu za juniore koje ćese ove godine održati u Finskoj.

Tuzlarije
Reprezentacija BiH pred polazak iz Olimpijskog sela


Naši atletičari-ke u Bakuu su ostvarili sljedeće rezultate:
RUSMIR MALKOČEVIĆ – 400 M PR- V mjesto- 53, 59 – juniorski rekord BIH, norma za
nastup na Evropskom juniorskom prvenstvu
4x400 M – II mjesto- 2:10, 50 – novi seniorski rekord BIH
MAHIR KURTALIĆ – 110 M PR- 14:43 – III mjesto
RAHIMA ZUKIĆ – 3000 M STIPL – 10:59, 76 – III mjesto
MELIKA KASUMOVIĆ – TROSKOK – 11, 53 – IX mjesto
ANES HODZIĆ – TROSKOK – 13, 51 – XI mjesto

Tuzlarije
Reprezentativci i treneri iz AK "Sloboda-Tehnograd"Već narednog vikenda naše takmičare očekuje nastup na Prvenstvu BIH za juniore i juniorke koje će održati 27. i 28. juna u Zenici, kao i na Prvenstvu Hrvatske za juniore koje će se odrzati u subotu 27. juna u Varaždinu gdje će nastupiti Mahir Kurtalić.
Državno prvenstvo u Zenici će biti i ogledno takmičenje za selektore Nebojšu Matijevića i Kadu Delić-Selimović za izbor atletskih reprezentacija za nastup na Prvenstvu Balkana za juniore u Grčkoj (04. i 05. juli) i nastup na Prvenstvu Balkana za mlađe juniorke koje će se održati u Srbiji (05. juli).

PRESS SLUŽBA KLUBA
Nermin Alibašić

Priredio(la):